|

Terim, kasetlerden Beşiktaş'ı ezberliyor

İmparator, derbi öncesi Beşiktaş'ın maçları seyrederek rakibinin zaaflarını bulmaya çalışıyor. Terim, rakiplerinin en büyük zaafının defansın arkasına atılan toplar olduğunu belirlediği öğrenilldi

Abdullah Eğilmez
00:00 - 12/11/2011 Cumartesi
Güncelleme: 01:16 - 12/11/2011 Cumartesi
Yeni Şafak
Terim, kasetlerden Beşiktaş'ı ezberliyor
Terim, kasetlerden Beşiktaş'ı ezberliyor

G.Saray Teknik Direktörü Fatih Terim, hafta sonunda karşılaşacakları ezeli rakibi Beşiktaş'ın başta F.Bahçe olmak üzere bu sezon oynadığı bütün maçların röntgenini çekiyor. 20 Kasım' da deplasmanda oynayacakları derbi için kolları sıvayan Terim, vaktinin büyük bölümünü Florya'da geçiriyor. Sezonun ilk derbisinden zaferle ayrılmak isteyen tecrübeli hoca, gece yarılarına kadar çalışıyor. Rakibinin maç kasetlerini, maç analistçisi Metin Çakıroğlu ile birlikte izleyerek notlar alan Terim'in, bu bilgileri daha sonra futbolcularıyla paylaşacak.

ANAHTAR UZUN TOPLAR

Özellikle Beşiktaş'ın sahasında F.Bahçe ile oynadığı derbi maçın görüntüleri üzerinde duran tecrübeli teknik adamın, oyuncularına rakibinin savunma arkasına atılan toplarda yaşadığı zafiyete dikkat çekeceği ifade edildi. Terim'in, takımdan uzak kalan Baros, Gökhan Zan ve Engin Baytar'ın iyileşmesinden memnuniyet duyduğu, üç futbolcunun da derbi maçta forma giyebilecek seviyeye gelecek olmasından dolayı şimdiden ilk 11'i kurmak için kafasında planlar yaptığı bildirildi.



G.Saray bugün Benfica önünde

Milli maçlar nedeniyle lige verilen arayı iyi değerlendirmek isteyen G.Saray, hazırlık maçında bugün Portekiz'in güçlü temsilcilerinden Benfica ile karşı karşıya gelecek. İsviçre'nin Cenevre kentindeki Stade de Geneve oynanacak karşılaşma saat 21.45'te başlayacak. İki takım da maça milli yıldızlarından yoksun bir kadro ile çıkacak.


Rosicky için Ujfalusi devrede

Sarı-kırmızılılar, sezon başında da almak için uğraş verdiği Arsenal'in Çek yıldızı Rosicky'i için Ujfalusi'yi devreye sokacağı belirtildi. Yönetim, Çek yıldızın iknası için Ujfalusi tam yetki verdi. Portekiz basını ise sarı-kırmızılı takımın, Porto'nun 26 yaşındaki Uruguaylı golcüsü Cristian Rodriguez ile ilgilendiğini yazdı.


G.Saray, Beşiktaş ile oynayacağı derbi maçın hazırlıklarını milli futbolcularından yoksun şekilde sürdürdü. Tedavisi süren Gökhan takımdan ayrı çalıştı.



12 yıl önce