|

TFF istesin şike sürecine dahil oluruz

FIFA Başkanı Sepp Blatter, "Türkiye Futbol Federasyonu'ndan memnunuz. Kulüp sorunları UEFA'nın işi. Buna rağmen şike için yardım istenirse biz hazırız" dedi.

Yeni Şafak
04:00 - 22/04/2015 Çarşamba
Güncelleme: 21:46 - 21/04/2015 Salı
Yeni Şafak

FIFA Başkanı Sepp Blatter, Türkiye Futbol Federasyonu'ndan (TFF) şikeyle mücadele konusunda talep gelmesi halinde sürece dahil olabileceklerini söyledi. Rusya'nın Soçi kentinde düzenlenen 13. SportAccord Kongresi'nde konuşan Blatter, "TFF'nin yönetiminden memnunuz. Zürih'te 6 ya da 7 hafta önce TFF Başkanı Yıldırım Demirören ile bir araya geldim. Kulüp futboluyla ilgili meseleler, UEFA'nın görev alanına giriyor. Buna rağmen TFF'den şikeyle mücadele için yardım etmemiz doğrultusunda bir talep gelirse sürece dahil olabiliriz" dedi.



TÜRK FUTBOLU BÜYÜK AŞAMA KAYDETTİ


Blatter, futbolun Türkiye'de büyük bir marka haline geldiğini ifade ederek, böylesine büyük bir markanın içerisinde meydana gelebilecek şike ve şiddet gibi sorunları kontrol etmenin zorlaşabileceğini belirtti.


FIFA Başkanı, Türk Milli Takımı'nın EURO 2016 ve 2018 FIFA Dünya Kupası finallerinde yer almasını umduğunu dile getirdi. Türk futbolunun yıllar geçtikçe büyük bir aşama kaydettiğine vurgu yapan Blatter, Türkiye'nin 2002 FIFA Dünya Kupası'nda 3. olarak yaptığı sıçramayı tekrarlaması gerektiğini de ifade etti.



#Sepp Blatter
#Dünya Kupası
#fifa
#şike
9 yıl önce