|

Timsah Arena'nın çatısı kapanıyor

Bursa Büyükşehir Belediyesi tarafından Acemler Semti''nde yaptırılan 45 bin seyirci kapasiteli Timsah Arena''da bir yandan çatıya çelik kolon montajları devam ederken, bir yandan da mebran kaplamalarının startı verildi.

Dha
00:00 - 30/08/2014 Cumartesi
Güncelleme: 13:05 - 30/08/2014 Cumartesi
Yeni Şafak
Timsah Arena'nın çatısı kapanıyor
Timsah Arena'nın çatısı kapanıyor

Hafta sonu olmasına karşın büyük bir hızla sürdürülen çalışmalarla ilgili olarak açıklama yapan Bursa Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Mustafa Altın, mebran kaplama işleminde yaşanan bazı sorunları Alman Mühendislerle birlikte çözdüklerini belirtti.

ŞEREF TRİBÜNÜ YAPILIYOR

Türk elemanlarla haftanın 7 günü çalışma olanağına sahip olduklarını belirten Genel Sekreter Yardımcısı Mustafa Altın, "Timsah Arena''yı ortaya çıkartacak olan en mebran kaplamasına önceki hafta başladık. Önce şeref ve basın tribünü üzerindeki bölümün kaplaması yapılırken sistemle ilgili bazı sıkıntılar yaşandı. Alman Mühendisleri Bursa''ya davet ettik. Geldiler, birlikte yerinde yaptığımız incelemeler sonrası belirlenen sorunlar ortadan kaldırıldı. Sorunun çözümlenmesinin ardından çalışmalara hız verdik" şeklinde konuştu.

2 AYDA BİTECEK

Mebran kaplamalarının şartların müsait olması halinde 2 ay içersinde tamamlamak istediklerine dikkat çeken Mustafa Altın, "Tesisin çatısına bende çıktım. Orada müthiş bir rüzgar oluyor. İnsan elinde malzeme ile çalışırken sıkıntı yaşıyor. Bu nedenle hava şartları uygun olursa, yani şiddetli rüzgar, yağmur olmaması halinde çatının tamamını 2 ay içersinde bitirmeyi planlıyoruz. Ama önceden zaman vermenin yanlışlığını da belirtmek istiyorum" dedi.

KOLTUK İHALESİ YAPILDI

Genel Sekreter Yardımcısı Mustafa Altın açıklamalarını şöyle sürdürdü:

"Koltuk ihalesini iki hafta öncesinde gerçekleştirdik. VİP ve seyirci tribünü koltuk ihalelerini gerçekleştirdik. Biliyorsunuz itiraz süresi bitiyor. Sürenin dolmasının ardından ihaleleri kazanan firma ile resmi sözleşmeler yapılacak. Ondan sonra ihaleleri kazanan firmalar imalata başlayacak. Bizlerde koltuk montajlarının yapılabilmesi için tribünleri hazır hale getireceğiz."


10 yıl önce