|

Tolgay'la ilgileniyoruz

Gutbetçi oyuncunun dünyanın en iyi liglerinden birinde oynadığını anımsatan Beşiktaş Teknik Direktörü, “Transfer ettiğimiz oyuncular, bizi çok daha sağlam noktaya getirecek isimler” dedi. Hırvat çalıştırıcı, devre arasında kadroya 1-2 yıldız oyuncu takviyesi düşündüklerini ancak mali koşullar nedeniyle bunu gerçekleştiremediklerini kaydetti. Bilic, Mustafa ve Atiba ile sözleşme yenilemek istediklerini açıkladı.

Yeni Şafak
04:00 - 25/01/2015 Pazar
Güncelleme: 23:02 - 24/01/2015 Cumartesi
Yeni Şafak

Beşiktaş Teknik Direktörü Slaven Bilic, kamuoyunu meşgul eden Hamburg'ta forma giyen Tolgay Arslan transferine açıklık getirdi, “Tolgay ilgilendiğimiz bir oyuncu, Türk bir oyuncu. Saklamanın anlamı yok” dedi. Tolgay'ın dünyanın en iyi liglerinden birinde kendisini göstermiş bir oyuncu olduğuna vurgu yapan Hırvat teknik adam, “Bitmiş bir şey yok ancak transferde olumlu bir şekilde ilerliyoruz. Bazılarınız bu transferlerden sonra şunu söylemişsinizdir: 'Bu oyuncular büyük isimler değiller.' Burada şöyle bir nokta var. Transfer ettiğimiz oyuncular, bizi çok daha sağlam noktaya getirecek isimler. Sezon başında kupa ve Avrupa'dan çok yoğun bir takvimimiz vardı. Bazı oyuncularımızı doğal olmayan pozisyonlarında oynattık. Bunların acısını Türkiye Kupası'nda çektik. Ligin ikinci yarısının değerlendirmemiz gerekirse 21 Ocak ile 22 Mart arasında 17 maç oynayacağız. Ve kadroyu genişletmemiz gerekiyordu. Şu an elimizde yüksek kaliteye sahip bir oyuncu grubu var" ifadelerini kullandı. Devre arasında yapılan transferlerden memnun olduğunu anlatan Beşiktaş Teknik Direktörü, “Aldığımız oyuncuların hepsi listemizdeydi. İyi oyuncular, kaliteli oyuncular" ifadesini kullandı. Mali koşulların büyük isimlerin transferine engel olduğunun altını çizen Bilic, “Büyük bir isme sahip 1-2 oyuncu transfer etmek istiyorduk. Hedeflediklerimiz büyük fark getirecek oyunculardı. Ancak mali koşullarımızı da göz ardı edemeyiz. Yöneticilerimiz bu konuda çok iyi çalışıyor. Hem stat yapmak, hem borç ödemek hem de A takıma transfer yapmak çok zor” dedi. Bilic, sezon sonunda sözleşmeleri sona erecek oyuncularla ilgili olarak da şunları söyledi: “Sivok’un 7. yılı. Çok büyük katkıları oldu. Ama kendisi ne yazık ki sakat. Atiba ve Mustafa kadroda tutmak istediğimiz oyuncular. Bazı koşullar gerçekleştirildiği takdirde kalmak istiyorlar. Atiba'nın sözleşme yenilemede isteksiz olduğu doğru değil.”  TFF ve Kulüpler Birliği'nin ortaklaşa aldığı yabancı kuralına da değinen Hırvat teknik adam, "TFF böyle bir karar aldı, buna ayak uydurmamız gerekiyor. Milli Takıma ne gibi bir etkisi olur derseniz, birçok artı ve eksi yönü var bu konunun. Net bir şey söyleyemem ancak biz planlarımızı yeni kurala göre kurgulayacağız" dedi.


Derbilerde  hayal kırıklığı yaşıyorum

Bilic, "Henüz derbi kazanamadığımız için kızgın değilim ama hayal kırıklığı yaşıyorum" dedi. Derbilerin normal maçlardan farklı olduğunu, bir maçtan fazlası anlamına geldiğini belirten Bilic, "Derbi maçı kazanmamamız kabul edilebilir bir şey değil. Bu konuda mutsuz olanlar arasında en başta ben geliyorum. Bunlarla ilgili iyi hazırlıklar yapıyoruz. Bizleri umutlu kılan bir unsur da oynadığımız hiçbir derbide rakiplerimiz bizden daha üstün görünmedi" diye konuştu. 


Hakemler kovboy gibi!

Bilic, ilk yarıda çok sayıda kırmızı kart gördüklerinin hatırlatılması üzerine ise şunları söyledi: "Bu konuda oyuncularımızla konuştuk, toplantılar yaptık. Gördüğümüz ilk kırmızı karttan itibaren tedbirleri almaya çalıştık ama belli ki eksik kaldık. Burada kesinlikle oyuncuların bir sorumluluğu var. Bunların büyük kısmı haksız kırmızı kartlardı ama buna da hazırlıklı olmalıyız. Hakemler bize karşı deyim yerindeyse 'vahşi batıda silahını çeken kovboylar gibi' tetiği çok kolay şekilde çekebiliyorlar. Bunu göz önünde bulundurarak hareket etmemiz gerekiyor."

#bilic
#beşiktaş
#transfer
9 yıl önce