|

Trabzon hasarlı açtı

Kayseri Erciyes deplasmanında Kadir Has''ta sezonu açan bordo-mavililer, gol yollarında pek varlık gösteremedi; kalesindeki tehlikelerde ise yine kaleci Onur''a duacıydı

.
00:00 - 1/09/2014 Pazartesi
Güncelleme: 00:07 - 1/09/2014 Pazartesi
Yeni Şafak
Trabzon hasarlı açtı
Trabzon hasarlı açtı

Teknik direktör Vahid Halilhodzic yönetiminde başladığı yeni sezonda 18 transferle de iddialı bir kadro oluşturan ancak hocasını bir türlü memnun edemeyen Trabzonspor, Süper Lig''e kayıpla başladı: 0-0. Kayseri Erciyesspor deplasmanına ilk 11''de 7 yeni isimle çıkan bordo-mavililer, Cardozo''nun yokluğunda gol yollarında bir hayli sıkıntılıydı. 11. dakikada Deniz Yılmaz''ın yaklaşık 20 metreden sert vuruşuyla kaleyi yoklayan Trabzonspor, 27 ve 42''de kalesinde iki tehlike gördü. İlkinde Zoua''nın kafa vuruşunu kaleci Onur eliyle çelerken diğerinde İlhan Parlak''ın ceza sahası dışından şutunda top auta gitti. Trabzonspor''un rakip kalede oluşturduğu en ciddi tehlike 49''da gerçekleşti. Deniz Yılmaz''ın plasesinde kaleci Gökhan Değirmenci başarılıydı. Bu pozisyonda sakatlanan Deniz Yılmaz oyuna devam edemedi.

65''te Sylla''nın sert şutunda top kaleci Onur''da kaldı. 81''de İlhan Parlak''ın kullandığı serbest vuruşta top üst direkten döndü.

Deniz Yılmaz şoku!

Geçen sezondan cezası olan Musa Nizam''ın yanı sıra sakatlıkları nedeniyle Cardozo, Aykut, Özer ve Bosingwa dün kadroda yer almadı. Cardozo''nun yokluğunda gol yükünü çeken Deniz Yılmaz da sakatlıkla sarsıldı. Darbe alan Deniz, 53''ten sonra oyuna devam edemedi.

Bourceanu S.Bükreş''te Turgut Doğan Kayseri''de

Trabzonspor, sakatlığı nedeniyle bu sezon yararlanamayacağı Rumen futbolcu Alexandru Bourceanu''yu Romanya Ligi ekiplerinden Steaua Bükreş''e kiraladı. 1 yıllığına Steaua Bükreş''e kiralanan 29 yaşındaki orta saha için hiçbir bedel alınmayacak. Bourceanu, lig bitiminde Romanya Milli Takımı''nda sakatlanmıştı.

Bordo-mavililer ayrıca Gaziantepspor''dan transfer ettiği ancak Halilhodzic''in takımda istemediği Turgut Doğan Şahin''i Kayserispor''a sattı. Hazırlık maçlarında sadece 25 dakika forma giyen Turgut için Kayserispor 250 bin Euro+KDV sözleşme fesih bedeli ödeyecek.

10 yeni Trabzonlu

Trabzonspor''da sezonun ilk maçında tam 7 yeni futbolcu ilk 11''de sahaya çıkarken 3 değişiklikle birlikte bu sayı 10 oldu. Bordo-mavililerde kaleci Onur''un yanı sıra Zeki, Mustafa Yumlu ve Yusuf Erdoğan geçen sezonun oyuncuları olarak sahadaydı.

Sorunumuz ofansif İki forvet gelecek

Trabzonspor Teknik Direktörü Vahid Halilhdozic, defansif anlamda iyi bir oyun çıkardıklarını, bir pozisyon haricinde pozisyon vermediklerini kaydederken ''Bizim sıkıntılarımız oyun içinde ofansif oyun kuramamamız'' dedi. Rostov maçlarında olduğu gibi bir mücadele göremediğini kaydeden Boşnak teknik adam, ''Hücum anlamında beklentilerim tatmin olmadı. Transferlerde geç kaldı, 3 aylık uyum süreci var. İlk ben sabırlı olmalıyım. İki forvet gelecek, defansın yeterli olduğunu düşünüyorum'' ifadelerini kullandı.


10 yıl önce