|

Trabzon MP kupa için parkede

Trabzon'un evsahipliği yaptığı organizasyonda Trabzonspor Medical Park, bugün FIFA EuroChallenge Kupası finalinde Fransa'nın Nanterre takımıyla kupa mücadelesine çıkacak. Saat 19.00’da başlayacak maç A Spor’dan yayınlanacak.

Yeni Şafak
04:00 - 26/04/2015 Pazar
Güncelleme: 03:35 - 26/04/2015 Pazar
Yeni Şafak

FIBA EuroChallenge Kupası finalinde Trabzonspor Medical Park, bugün Fransa'nın Nanterre takımıyla karşılaşacak. Hayri Gür Spor Salonu'nda önceki gün başlayan Dörtlü Final maçlarının ilk gününde Romanya'nın Energia takımını 83-63 mağlup ederek finale yükselen Trabzonspor Medical Park, Almanya temsilcisi Fraport Skyliners'i 84-79 yenen Fransa'nın Nanterre takımı arasındaki kupa maçı saat 19.00'da başlayacak. Karşılaşma A Spor'dan naklen yayınlanacak. Energia ile Fraport Skyliners takımları arasındaki üçüncülük maçı ise 16.30'da oynanacak.



6 YILDA GELEN BÜYÜK BAŞARI


Türkiye Basketbol 2. Ligi'nde 2008-2009'da mücadele ederek ilk sezonunu geçiren ve geçen yıl Türkiye Basketbol Ligi'ni 9. sırada tamamlayarak, FIBA EuroChallenge Kupası'na katılan Trabzonspor Medical Park, 6 sezon sonra tarihinde ilk kez mücadele ettiği Avrupa kupalarında finale yükselerek kupayı kaldırma fırsatı yakaladı. Bordo-mavili takım bunu başarırsa Beşiktaş'tan sonra kupayı kazanan ikinci Türk takımı olacak.



Tek kayıp ile finale geldiler


Bordo-mavililer, bu kupada ilk olarak F Grubu'nda Güssing, Cluj, Atomerömü takımlarıyla eşleşti. Grupta 6 ma- çını da kazanan Kara- deniz ekibi, lider ola- rak ikinci tura çıktı. 2. turda L Grubu'nda Rusya'nın Enisey, Belçika'nın Mons ve Antwerp ekipleriyle eşleşen bordo-mavililer, 5 galibiyet ve 1 yenilgilye grupta yine lider olarak çeyrek finale yükselme başarısı gösterdi. Avrupa'daki tek yenilgisini Enisey karşısında 96-82'lik skorla alan Trabzonspor, çeyrek finalde Avtodor'u 94- 88 ve 100-73 yene- rek Dörtlü Final'e yükseldi. Energia takımını 83-63 yenen Trabzonspor, final biletini aldı.







#EuroChallenge Kupası
#Trabzonspor Medical Park
#Avtodor
9 yıl önce