|

Trabzon son nefeste

İkinci yarının hemen başında Edin Visca'nın golüyle şok yaşayan Trabzonspor, karşılaşmanın bitiş düdüğü beklenirken penaltıyla sevindi. 90+4'te rakibin elle müdahalesi sonrası kazanılan penaltıda topun başına geçen Cardozo, ligdeki ilk golü buldu; beraberlik serisi bozulmadı

Taha Güvendi
00:00 - 23/09/2014 Salı
Güncelleme: 00:03 - 23/09/2014 Salı
Yeni Şafak
Trabzon son nefeste
Trabzon son nefeste

Trabzonspor, bir puanı son dakikada kurtardı. Vahid Halilhodzic yönetiminde resmi maçlarda mağlubiyet yüzü görmeyen, galip de gelemeyen bordo-mavililer uzatmalarda penaltıdan gelen golle İstanbul Başakşehir deplasmanından bir puanla ayrıldı: 1-1.

İlk yarıda pozisyon sayısı yok denecek kadar azdı. Futbolcular yaptıkları basit pas hatalarıyla birbirlerine ikramda bulunurken, sahadaki futboldan umudunu kesen tribünler, dışarıda kalan taraftara sahip çıkma derdindeydi. İlk yarıda akıllarda kalan iki pozisyonda da Trabzonspor'un gurbetçi futbolcusu Mehmet Ekici başroldeydi. 17. dakikada Ekici'nin kullandığı serbest vuruşta iyi yer tutan Sefa Yılmaz, topa istediği gibi vuramadı. 34'te ise Mehmet'in uzaklardan çektiği sert şutta kaleci Volkan kalesini gole kapadı.

İkinci 45 dakikaya ilk yarıdaki zevksiz futbola yapılan eleştirileri duymuşcasına başlayan İstanbul Başakşehir, 46'da gol perdesini açan taraf oldu. Oyuna yeni giren Mossoro'nun pasıyla topla buluşan Visca, sol çaprazdan şık bir vuruşla takımını öne geçirdi: 1-0. Golden sonra geri çekilmeyen ev sahibi ekip, 49'da ikinci gole yaklaştı. Savunmanın arkasına atılan topa iyi hareketlenen Perbet'in dar açıdan vuruşunda kaleci Onur topu uzaklaştırdı. 73'te Sefa Yılmaz ile Sedat Ağçay arasındaki ikili mücadelede hakem Halis Özkahya'nın faul vermemesi Trabzonsporlu futbolcuları ve tribünleri çileden çıkardı. Bir taraftarın sahaya girdiği olaylar yüzünden karşılaşma yaklaşık 4 dakika durdu. Uzatma dakikalarında Visca'nın topa eliyle müdahale etmesi sonucunda penaltı kazanan Trabzonspor'da Cardozo, skoru belirledi: 1-1.

Futbolu bırakma noktasına geldim

Trabzonspor'un milli file bekçisi Onur, Başakşehir maçı sonrası çok çarpıcı açıklamalar yaptı. Maçın hakemi Halis Özkahya'ya yönelik eleştirilerini daha sonra Türk futbolu hakkında bombardımana çeviren Onur, genç yaşında futbolu bırakma noktasına geldiğini belirtti. 'Maç esnasında bir şeyler söylüyorsun hakeme, tahrik edici gülümsemeler, bir şeyler; başımdan git, şurdan git, buradan git' diyen başarılı kaleci daha sonra Türk futboluna yönelik eleştirilerini sıraladı: 'Trabzonspor sayesinde Türk takımları Şampiyonlar Ligi gruplarına doğrudan katılıyor. Biz neyin mücadelesini veriyoruz ki burada? Ülkemizde Trabzonspor haritadan çıkarıldı mı? Ben mi bilmiyorum? 26 yaşındayım, futbolu bırakma noktasına geldim, bu futbolu oynamak istemiyorum. O kadar doluyum ki, yıllardır hep aynı şeyler. Vallahi billahi sıkıldım, gerçekten sıkıldım.'

Sahaya giren taraftar hakeme saldırdı

Karşılaşmanın 72. dakikasında Sefa Yılmaz'a verilmeyen faul sonrası ortalık bir anda karıştı. Trabzonspor kalecisi Onur Kıvrak, kalesinden çıkıp hakemin yanına kadar gelerek yoğun itirazlarda bulundu, bu nedenle sarı kartla cezalandırıldı. Onur, çıkan sarı kart sonrası hakeme bir hayli sinirlenerek topu havaya dikti. Teknik direktör Vahid Halilhodzic de karara gösterdiği aşırı itirazlar sonra tribüne gönderildi. Tüm bu olaylar Trabzonsporlu futbolcuları çileden çıkartırken bir taraftar da hakeme saldırma teşebbüsüyle sahaya atladı; hakemi taraftardan İshak Doğan kurtardı. İshak, ayrıca hakeme gelen su şişesini elini araya koyarak önledi. Araya giren futbolcular ve görevliler tarafından durdurulan seyirci, saha dışına çıkarıldıktan bir süre sonra karşılaşmaya devam edildi.

Yatabare şoku

Trabzonspor, Başakşehir maçına ligde son oynadığı Fenerbahçe derbisine göre ilk 11'de 3 değişiklikle sahaya çıktı. Teknik direktör Vahid Halilhodzic, Fenerbahçe ile 0-0 berabere kaldıkları maçın ilk 11'inde görev yapan Mustafa Akbaş'ı yedeğe çekerken, Salih Dursun ve son antrenmanda sakatlanan Mustafa Yatabare'yi ise kadroya almadı. Tecrübeli teknik direktör, bu futbolcuların yerine İstanbul Başakşehir karşısında ilk 11'de Papadopoulos, Mehmet Ekici ve Sefa Yılmaz'ı sahaya sürdü. Yunan savunma oyuncusu ilk kez bir lig maçına çıkarken, Mehmet Ekici ve Sefa Yılmaz da ilk kez ilk 11'de görev aldı. Metalist Kharkiv maçında 11'de sahaya çıkan Oscar Cardozo ise yedek soyundu.

Yorgunluk teşhisi!

Trabzonspor yardımcı antrenörü Jacgues Bonnevay, Başakşehir maçında alınan beraberliği yorgunluğa bağladı.Bir haftada 3 maç oynadıklarına dikkat çeken Bonnevay, 'Bizim için zor bir maç oldu. Beraberlik için çaba sarfettik. Karşımızda iyi bir takım vardı. Geriye düştükten sonra işimiz zorlaştı. Rakibimiz geriye kapandı. Bizim de bir hafta içinde 3 maç oynadığımızın altını çizmek istiyorum. Bunun anlamı oyuncularımız sürekli kazanmak için çaba sarf ediyor. Yorgunluk ve eksikliklerimiz oluyor. Son anda da olsa bir puan kazandık' dedi.

10 yıl önce