|

Trabzon'a dev organizasyon

Trabzon'da 24-26 Nisan'da basketbol dolu bir hafta sonu yaşanacak. FIBA EuroChallenge Kupası Dörtlü Finali'ndeki temsilcimiz Trabzonspor Medical Park, evinde, kendi seyircisi önünde Alman, Fransız ve Rumen rakipleri karşısında şampiyonluk mücadelesi verecek.

Yeni Şafak
04:00 - 27/03/2015 Cuma
Güncelleme: 01:18 - 27/03/2015 Cuma
Yeni Şafak

Türkiye, dev bir organizasyona daha ev sahipliği yapacak. FIBA, EuroChallenge Kupası Dörtlü Final maçları Trabzonspor Medical Park'ın evsahipliğinde Trabzon'da gerçekleştirilecek. Dörtlü Final'de Türkiye'yi temsil eden Trabzonspor Medical Park'ın yanı sıra Romanya'dan Energia Targu-Jiu, Almanya'dan Fraport Skyliners ve Fransa'dan Nanterre takımları mücadele edecek. Trabzonspor Medical Park'ın evsahipliğini değerlendiren FIBA Avrupa Başkanı Turgay Demirel, Trabzon'un spor kültürüne sahip bir şehir olduğunu belirterek, kentte FIBA EuroChallengebol dolu harika bir hafta sonu yaşanacağına inandığını ifade etti.



HAYRİ GÜR'DE BÜYÜK HEYECAN


Kupada ilk maçlar 24 Nisan'da Energia Targu-Jiu ile Trabzonspor Medical Park ve Nanterre ile Fraport Skyliners arasında oynanacak. Kazanan takımlar 26 Nisan'daki finalde oynamaya hak kazanacak, kaybedenler ise 3.'lük maçına çıkacak. Organizasyona 2011 Avrupa Gençlik Olimpik Oyunları için yapılan 7 bin 500 kişilik seyirci kapasiteli Hayri Gür Spor Salonu evsahipliği yapacak.



TÜRKİYE 3. KEZ EV SAHİBİ


Trabzon Medical Park'ın ev sahipliğinde 24-26 Nisan'da oynanacak FIBA EuroChallenge Kupası Dörtlü Finali'ne daha önce İstanbul ve İzmir birer kez ev sahipliği yaptı. Basketbolda 2003-04 sezonunda FIBA Avrupa Ligi, 2005-06'dan itibaren FIBA EuroCup ve 2008-09'dan sonra da FIBA Avrupa Challenge Kupası adıyla sürdürülen organizasyonda Türkiye üçüncü kez Dörtlü Final'e ev sahipliği yapacak. Beşiktaş'ın daha önce kazandığı kupada Türk ekipleri 4'ü üst üste olmak üzere 5. kez Dörtlü Final'de mücadele edecek.



Dörtlü Final'i Atalay getirdi


Trabzon'a sportif anlamda çok önemli tesisler kazandıran AK Parti Trabzon Milletvekili aday adayı Mehmet Atalay, Eurochallenge Dörtlü Finali'nin Trabzon'a gelmesini de sağladı. Gençlik Spor Genel Müdürlüğü döneminde Türkiye'nin her yerine ama özellikle Trabzon'a kazandırdığı tesisler ve organizasyonlarla büyük tanıtım yapılmasına vesile olan Mehmet Atalay, 2007'de Karedeniz Oyunları ve 2011'de de Avrupa Gençlik Olimpiyatlarını şehre kazandırmıştı. Atalay, Trabzonspor'un başvurusunun ardından FIBA Avrupa Başkanı Turgay Demirel'i arayarak organizasyonun Trabzon'a verilmesini sağladı.





#FIBA EuroChallenge
#Trabzon
#basketbol
9 yıl önce