|

Trabzon''da borç olay çıkardı

Eski başkan Sümer'in, 273 milyon 399 binlik borç nedeniyle yönetimi ''Trabzonspor'da borçlar yapılandırılarak kumar oynanıyor'' sözüyle eleştirdi; ardından salonda kavga çıktı. Güçlükle yatıştırılan kavga 20 dakika sürdü.

Ali Kemal Yazıcı
00:00 - 26/10/2014 Pazar
Güncelleme: 01:10 - 26/10/2014 Pazar
Yeni Şafak
Trabzon''da borç olay çıkardı
Trabzon''da borç olay çıkardı

Trabzonspor Kulübü'nün dün yapılan Divan Kurulu toplantısında olay çıktı. Eski başkan ve teknik direktörlerden Özkan Sümer'in borçlarla ilgili rakamlarda kumarbaz benzetmesi yaparak yönetimi eleştirmesi ortamı gerdi. Özkan Sümer, kulübün 273 milyon 399 bin TL''lik borcu nedeniyle ''Trabzonspor'da borçlar yapılandırılarak kumar oynanıyor'' sözüyle yönetimi eleştirdi. Bunun üzerine Trabzonspor'un mali işlerden sorumlu Abdi Serdar Üstünsalih, ''Ben bankacıyım bana kumarbaz diyemezsiniz'' diyerek ayağa kalktı ve Sümer''e sert çıktı. Sümer'in ağır eleştirilerine yönetici Köksal Güney ve Köksal Sadıklar dışarı çıkarak tepki gösterdi. Daha sonra bir şahıs Özkan Sümer'e, ''Trabzonspor'u bitirdiniz'' diyerek bağırdı. Şahsı toplantıdan dışarıya çıkarmak isteyen üyeler arasında kısa süreli arbede yaşandı. Eski yöneticilerden Yusuf Ziya Yılmaz ile şahıs arasında kavga çıktı. Birbirlerine saldıran ikili arasına salondakiler girdi. Gerginlik 20 dakikada yatıştırılabildi. Divan Başkanlık Kurulu Başkanı Ali Özbak, borcunun artmasının üzüntü verici olduğunu söyledi.

BORÇ 273 MİLYON 399 BİN TL

Denetleme Kurulu adına raporu okuyan İsmet Keskin, kulübe 3 bin 95 yeni üye kaydının yapıldığını söyledi. Kulübün borcu hakkında da açıklama yapan Keskin, şöyle konuştu: ''Kulübün toplam geliri 176 milyon 895 bin

744 lira, gider ise 171 milyon 72 bin 460 liradır. Gerçekleşen gelir ve giderler sonucu, dernek ve bazı şirketlerin 192 milyon 27 bin 837 lirası uzun vadeli, 81 milyon 371 bin 953 bin lirası kısa vadeli olmak üzere toplam 273 milyon 399 bin 772 Tl net borcu bulunuyor.''

Sümer''in olay çıkaran sözleri

Tolunay Kafkas'ın gönderilmesinin hesabını bu yönetim kurulu verdi mi? Mustafa Reşit Akçay'ın göreve getirilmesi, aynı şekilde bir anlaşılmazlık ve acelecilik içinde gerçekleşti! Ömer Eyüboğlu... Fatih Tekke... Aynı şekilde.. Bunlar mahalle yönetiminin dahi yapamayacağı şeyler. Ünal Karaman'a da aynısnı yapıldı... Bunlarla ilgili kendinizi sorumlu hissetmiyor musunuz?

Üye sayısı Trabzonspor'un üye sayısını artırmak için değildir, işgal içindir. Üye sayısındaki artış işgale dönük bir operasyondur. Trabzonspor hiç kimsenin sahip olabileceği bir şey değil, ait olacağı bir yerdir.

Trabzonspor biziz. Güç birliği yapacağına, suç birliği yapıp bu yönetimi getirdik! Mesele budur. Rakamlar bir kumarbaz gibi çarpıtılıyor. Bunu da bir saygısızlık olarak görüyorum.

Bu yönetim kurulu yönetmiyor, Trabzonspor'un üzerinde tepiniyor. Şahsi meselelerimizi kulüp üzerinden çözmeye kalktığımız zaman en büyük parçalanmayı yaşarız ve Trabzonspor'u bitiririz.

Halilhodzic''in kritik sınavı!

Trabzonspor, Süper Lig'de ve UEFA Avrupa Ligi'nde yakaladığı çıkışı sahasında konuk edeceği Gaziantepspor karşısında da sürdürmek istiyor. Bordomavililer, rakibi karşısında 3 puana ulaşması halinde teknik direktör Vahid Halilhodzic de Mersin İdmanYurdu, Lokeren ve Gaziantepspor maçları için koyduğu 9 puan hedefini gerçekleşmiş olacak. Halilhodzic, sıkıntılı süreçte çıkış noktası olarak belirlediği 3 maçlık hedefi Gaziantepspor maçıyla tutturmak istiyor. Halilhodzic'in, Mersin İdmanyurdu ve Lokeren maçları nedeniyle yoğun maç trafiğinde yorulan bazı oyuncularda değişikliğe gidebileceği belirtiliyor.

Fırtına zirve için

Trabzonspor sahasında bugün Gaziantepspor''u ağırlayacak. Deniz ve Aykut''un sakatlıkları dışında eksiği bulunmayan Trabzonspor, Gaziantep engelini de kayıpsız geçerek üst sıralara tırmanmak amacında.

9 yıl önce