|

'Trabzonspor kalecimizi hüngür hüngür ağlattı'

Manisaspor Teknik Direktörü Taner Taşkın, Ziraat Türkiye Kupası'nda Trabzonspor'a 9-0 yenildikleri maçta ev sahibi takımın fair play ruhuna uygun davranmadığını söyledi.

Yeni Şafak
16:53 - 26/12/2014 Cuma
Güncelleme: 14:59 - 26/12/2014 Cuma
DHA

Pazar günü ligde Altınordu ile oynayacakları derbiyi düşünerek sahaya yedeklerin ve gençlerin ağırlıkta olduğu bir kadroyla çıktıklarını hatırlatan Taner Taşkın, güç dengeleri eşit olmadığı halde Trazonspor'un 9 gol atarak futbolcularını rencide ettiği belirterek, "Bizim anlayışımıza göre mazlumu fazla ezmeyeceksin, zalimin karşısında aslan gibi olacaksın. Ama Trabzonspor 9 gol atarak 19 yaşındaki kalecimizi hüngür hüngür ağlattı" dedi.


'Yanal, Manisaspor'dayken 7-2 yenildiğini unutmasın'

Trabzonspor teknik direktörü Ersun Yanal'ın 5-6 golden sonra yan paslarla oynatarak da seyircisinden alkış alabileceğini dile getiren Taner Taşkın, şöyle devam etti:

"Biz A takımı Manisa'da bırakıp, farklı mağlubiyeti kabul ederek sahaya çıktık. Maçı çirkinleştirmeden mücadele eden futbolcularımla gurur duyuyorum. Ama bu işin rövanşı da var. Tam kadro sahaya çıktığımızda, seyircimizin desteği ile ne yapacağımızı herkes görecek. Biz gençlerle yenildik. Ama Ersun Yanal 2006'da Manisaspor'u çalıştırırken Arda, Caner, Selçuk, Hakan Balta, Holosko gibi yıldızların oynadığı takımla Kayserispor'a 7-2 mağlup olmuştu."

'Cardozo'nun bir ayağı takımımdan değerli'

Manisaspor Kulübü Başkanı Abdullah Mergen, 9-0'ı büyütmemek gerektiğini belirterek, "Trabzonsporlu Cardozo'nun bir bacağı bile bizim takımın toplam değerinden fazla. Biz kupayı değil, ligi düşünüyoruz" dedi. Tam kadro oynadıkları maçta Akhisar Belediyespor'a 3-2 yenilmelerine rağmen mükemmel oynadıklarını hatırlatan Başkan Mergen, "Şu anda tek düşüncemiz Altınordu maçı. Bu yüzden as futbolcuları dinlendirdik. Kupa müsabakaları gençleri ve az süre alan oyuncuları görme açısından yararlı oluyor. Eşit şartlarda oynandığında sonucun böyle olmayacağını perşembe günü gösteririz" diye konuştu.

Yanal 'Saçmalık' demişti

Manisaspor ve Trabzonspor'un 9 gol tartışması, maçtan sonra başladı. Siyah-beyazlı ekipte sahaya teknik sorumlu olan çıkan Dilver Mutlu, karşılaşma sonrası düzenlenen basın toplantısında, "Trabzonspor'un maça bu kadar asılmasına bir şey diyemiyorum" sözleriyle 9 gole sitem etmiş, Ersun Yanal ise, "Böyle saçmalık olur mu? Maça asılmamak ciddiyetsiz bir durum. Bu kadar ciddiyetsiz olamazsınız. Sonuçta Trabzonspor ile oynuyorsunuz. Kim hangi kadroyu çıkaracak, nasıl oynayacak bunun kurgusunu mu yapacağız" diyerek yanıt vermişti.
#Trabzonspor
#Manisaspor
#Türkiye Kupası
#Ersun Yanal
9 yıl önce