|

Trabzonspor'da 5 aday yarışacak!

Trabzonspor Genel Kurulu toplandı; Emre Aksoy, Hakan Kulaçoğlu, İbrahim Hacıosmanoğlu, Metin Atasoy ve Muharrem Usta, kulüp başkanlığı için yarışacak.

Aa
00:00 - 25/05/2013 Cumartesi
Güncelleme: 13:36 - 25/05/2013 Cumartesi
Yeni Şafak
Trabzonspor'da 5 aday yarışacak!
Trabzonspor'da 5 aday yarışacak!

Trabzon 19 Mayıs Spor Salonu'nda gerçekleştirilen ve yarın yapılacak seçimle tamamlanacak Trabzonspor Kulübü'nün 67. Genel Kurulu'nda Emre Aksoy, Hakan Kulaçoğlu, İbrahim Hacıosmanoğlu, Metin Atasoy ve Muharrem Usta, kulüp başkanlığı için yarışacak.

6 bin 920 üyenin oy verme hakkının bulunduğu genel kurulda, bordo-mavili kulüp 46 yıllık tarihinde 15'inci başkanını ve 43. yönetim kurulunu seçecek.

İlk saatlerinden itibaren üyelerin ilgi gösterdiği genel kurulda başkanlığa aday olmayan Sadri Şener de yer aldı. Şener, salona girişi sırasında bazı üyeler tarafından alkışlandı. Divan kurulunun oluşturulmasıyla başlayan genel kurulda, Suat Hacısalihoğlu oy birliğiyle divan başkanlığına seçildi. Saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı'nın okunmasının ardından gündem, genel kurul üyelerine sunuldu.

Söz alan üyelerden bordo-mavili kulübün eski başkanı Özkan Sümer, 5 başkan adayının genel kurulda yarışmasına ilişkin, "5 saygın, yetkin yönetim kurulu başkanları ve yönetimleri aday kadrolarıyla göreve talip oldu.Yalnız özellikle vurgulamak istiyorum, Trabzonspor'un en önemli handikaplarından biri de bir türlü bu bütünlüğü sağlayamamış olması. Trabzonspor, parçalarının tamamına muhtaçtır" dedi.

Genel kuruldan sonra da Trabzonspor'un bütünlüğe ihtiyaç duyduğunu ifade eden Sümer, "Genel kuruldan sonra bir grup iş başına gelip de diğer grup olumsuz şekilde onu etkilemeye, ona karşı çıkmaya devam ederse bu bizim camia için en yıkıcı unsur olur. Yıllardır bunun rahatsızlığını yaşıyoruz" diye konuştu.

Ören, kulübün borcunu açıkladı

Sümer'in konuşmasının ardından Denetleme Kurulu Başkanı Mahmut Ören, denetleme kurulu raporlarını okuyarak kulübün borcunu açıkladı.

Ören, 30 Nisan 2013 tarihi itibarıyla kulübün 152 milyon 9 bin 626 lira kısa vadeli, 23 milyon 642 bin 915 lira uzun vadeli olmak üzere 175 milyon 652 bin 541 lira borcunun olduğunu söyledi.

Daha sonra Tufan Aydoğan da kulübün HES Projesi'nin geldiği ilişkin bilgiler verdi, projenin tamamlanmasıyla yıllık 15-17 milyon lira gelir sağlanacağını kaydetti.

11 yıl önce