|

Trabzonsporlular TFF'ye yürüdü

Trabzonsporlu taraftarlar, futbolda yaşanan şike sürecine tepki amacıyla İstanbul'da Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) binasına yürüdü.

17:03 - 25/01/2015 Pazar
Güncelleme: 17:46 - 25/01/2015 Pazar
AA
İstinye Park AVM önünde toplanan çok sayıda bordo-mavili taraftar, buradan TFF binasına kadar yürürken, açtıkları pankartlar ve yaptıkları tezahüratlarla şike sürecinde adil cezalandırmaların yapılmadığını ileri sürüp, tepkilerini dile getirdiler.


Taraftarlar, yürüyüş esnasında yol üzerindeki bir evin camında asılı olan Fenerbahçe bayrağına da tepki gösterdi. Bazı taraftarlar, bayrağı indirmek için binaya yönelirken, bir taraftar ise binanın ikinci katındaki evin balkonuna tırmanarak, burada bulunan bayrağı alıp, yere attı. Elindeki Trabzonspor bayrağını sallayarak bir süre balkonda duran taraftar, daha sonra aşağı indi ve grup arasına karıştı. 


Geniş güvenlik önlemlerinin alındığı ve 2 TOMA'nın hazır tutulduğu TFF binası önünde tepkilerini sürdüren Trabzonsporlu taraftarlar, TFF Başkanı Yıldırım Demirören ve Fenerbahçe Kulübü Başkanı Aziz Yıldırım aleyhine tezahüratlarda bulunup, binaya taş ve yumurta attı. 


İstanbul Trabzonsporlular Platformu adına açıklamada bulunan İsmail Turgut Öksüz, Süper Lig'de 2010-2011 sezonunda şampiyonun kendileri olduğunu ileri sürerek, şampiyonluk kupasının kendilerine verilmesi için mücadelelerinin süreceğini vurguladı.


Öte yandan, yürüyüşü organize eden kişiler, açıklamanın ardından Trabzonsporlu taraftarların dağılmasını isterken, kalan bir grup taraftar ise protestosunu sürdürdü. TFF binasına tekrar yabancı maddeler atan bu taraftarlar, basın mensuplarına da tepki gösterdi. Taraftarlar, hakarette bulundukları medya çalışanlarına taş attı.
#futbol
#Trabzonspor
#Türkiye Futbol Federasyonu
#tepki yürüyüşü
9 yıl önce