|

Trabzonspor'un 100'üncü yabancısı oldu

Trabzonspor'un 4 yıllık sözleşme imzaladığı Ganalı forvet oyuncusu Waris, bordo mavili kulübün tarihindeki 100'üncü yabancı futbolcusu oldu.

Dha
00:00 - 2/09/2014 Salı
Güncelleme: 13:50 - 2/09/2014 Salı
Yeni Şafak
Trabzonspor'un 100'üncü yabancısı oldu
Trabzonspor'un 100'üncü yabancısı oldu

Transfer sezonun son gününde Mustapha Yatabare, Avraam Papadopoulos ve Majeed Warisi kadrosuna katan Trabzonspor, bu sezon toplamda 22 transfer yaptı. Bordo mavili takımın transferleri arasında Paraguaylı Oscar Cardozo ve Milandan transfer edilen Kevin Constant öne çıkan isimler oldu.

YILDIZ ADAYI WARİS

Bordo mavili yönetimin Trabzonspor'un Spartak Moskovadan transfer ettiği Majeed Waris, yıldız adayı olarak dikkati çekti. Bordo mavili takımın 100'üncü yabancı transferi olan Waris, geçtiğimiz sezon kiralık olarak forma giydiği Valenciennes'de 16 maçta 9 gol atmasına karşın, asıl çıkışını BK Hacken takımında yaptı. Ganalı oyuncu 2 yıl boyunca forma giydiği Hacken takımında oynadığı 63 maçta 30 kez fileleri sarsmayı başardı.

TRANSFER DÖNEMİNDE İLKLER YAŞANDI

Trabzonspor yönetimi, transfer döneminde ilklere imza attı. Bordo mavili takımın Benficadan kadrosuna kattığı Cardozo kulübe transfer edilen ilk Paraguaylı, Medjani ve Belkalem de ilk Cezayirli oyuncular oldu. Yunanistandan transfer edilen Avraam Papadopoulos, komşu ülkeden transfer edilen ilk oyuncu olarak bordo mavili kulübün tarihine adını yazdırdı. Guingamptan alınan Mustapha Yatabari de Trabzonspor'un ilk Malili oyuncusu oldu.

HALİLHODZİC KENDİNDEN ÖNCE ALINANLARI YOLLADI

Trabzonspor'un teknik direktör Vahid Halilhodzicten önce kadrosuna dahil ettiği Serhat Çakmak, Turgut Doğan Şahin, Anıl Taşdemir, Gökhan Karadeniz, Kurtuluş Yurt ve Barış Memiş, kadroda kendilerine yer bulamadı. Halilhodzicin kadroda düşünmediği bu futbolculardan Barış Memiş, Turgut Doğan Şahin ve Anıl Taşdemir bonservisleriyle farklı kulüplere yollanırken Serhat Çakmak, Kurtuluş Yurt ve Gökhan Karadeniz ise kiralandı. Halilhodzic öncesi transferlerden sadece Gökhan Karadeniz, bordo mavili formayı bir kez resmi maçta giyme şansı yakalasa da performansı yeterli görülmeyince Antalyaspora gönderildi.

1461 PROJESİNDEN GELENLER DE GİTTİ

Trabzonsporun pilot takımı 1461 Trabzondan farklı dönemlerde A takım bünyesine dahil edilen futbolculardan Caner Osmanpaşa, Zeki Ayvaz, Barış Memiş, Abdülkadir Özdemir, Kadir Keleş ve Gökhan Alsan da takımda tutunamayarak, farklı takımlara gönderilenler arasında yer aldı.

10 yıl önce