|

Tribün gelirleri çakıldı!

Süper Lig’de Torku Konya hariç tüm kulüpler, geçen yılki seyirci ortalamalarını mumla arıyor. Trabzonspor maçı biletleri fazla ilgi görmeyen Galatasaray, geçen yıla göre tribünlerde en fazla kaybı yaşayan takımların başında geliyor

Yeni Şafak
04:00 - 22/11/2014 Cumartesi
Güncelleme: 21:36 - 21/11/2014 Cuma
Diğer
Spor Toto Süper Lig’de bu sezonun en büyük sıkıntısı olan taraftar azlığı, geçen yıla oranla yarı yarıya gerilemiş durumda. Süper Lig kulüplerinde geride kalan 9 haftada seyirci sayısı ortalama 6 bin 267 olurken geçen sezon bu rakam 12 bin 33’tü. Bu sezon Türk Telekom Arena’da Süper Lig ve Avrupa maçlarında boş tribünlere oynayan, bugün oynanacak kritik Trabzonspor derbisinde de beklenen ilgiyi göremeyen Galatasaray, 4 büyükler arasında en fazla kaybı yaşayan kulüp durumunda. Torku Konyaspor, geçen sezon ortalamasının üzerine çıkan tek kulüp olurken (yüzde 8.1) Fenerbahçe yüzde 46.8, bu sezon stadı olmayan Beşiktaş yüzde 35.3, Trabzonspor yüzde 36.6 düşüş yaşadı. Yüzde 83 ile Gaziantepspor ve yüzde 90 ile Gençlerbirliği, taraftar sayısında en fazla kaybı yaşayan kulüpler oldu. 

NEREDEYSE YARISI BOŞ KALACAK

Geçen sezon 33 bin 288 taraftar ortalamasına oynayan, bu sezon şimdiye kadar 12 bin 275 ortalama tutturan Galatasaray’da Trabzonspor maçında da yaklaşık 22 bin koltuğun boş kalması bekleniyor. 13 Kasım’da satışa çıkan Trabzonspor maçı biletleri için şimdiye kadar 6 bin 500 civarında bilet satıldığı öğrenildi. Kombineler ile birlikte 52 bin kişilik Türk Telekom Arena Stadı’ndaki karşılaşmayı yaklaşık 30 bin kişinin izlemesi bekleniyor. 

Salih Dursun G.Saray’a kilitlendi

Galatasaray'dan, Trabzonspor'a kiralık olarak gelen Salih Dursun, bugünkü karşılaşmada kanının son damlasına kadar mücadele edeceğini belirterek, "Zor bir maç olacak ama takım olarak iyi hazırlandık. Elimizden gelen her şeyi yapacağız. 3 puanı alıp taraftarımızı da mutlu etmek istiyoruz” ifadelerini kullandı. “Trabzonspor’dan Galatasaray’a gitseydim de aynı düşünürdüm” diyen yıldız futbolcu, “Profesyonel bir futbolcuyum ve kazanmak için her şeyimizi ortaya koyacağız” değerlendirmesini yaptı. Salih Dursun’un bugün ilk 11’de sahaya çıkması bekleniyor.


Trabzon’dan şike talebi

Trabzonspor Hukuk Kurulu, şike davasında tarafsızlığını yitirdiğini öne sürerek, İstanbul 13. Ağır Ceza Mahkemesi başkan ve üyelerinin reddini istedi. Trabzonspor'un avukatları tarafından 13'üncü Ağır Ceza Mahkemesi Başkanlığı'na gönderilen dilekçede, mahkeme başkan ve üyelerinin, 13 Kasım 2014'te gerçekleşen duruşmada Trabzonspor'un taleplerine karşı yaklaşımlarının tarafsız olmadığı savunularak, davadan çekilmeleri gerektiği ileri sürüldü.

REDDİ HAKİM İSTENDİ

Dilekçede,Trabzonspor'la ilişkilendirilen kişilerin beraat ettiği, bu nedenle Fenerbahçe'nin suçtan zarar görme vasfının ortadan kalktığı belirtilerek, duruşmalara katılma hakkı olmayan Fenerbahçe Kulübü'nün duruşmalara katılmasına izin verilmesinin hukuka aykırı olduğu öne sürüldü. Heyetin kendiliğinden çekilmemesi halinde reddi hakim talebinde bulunuldu. Şike davasının Yargıtay tarafından bozulan kısmı ile ilgili gelecek duruşma 13 Ocak 2015'te görülecek.
#Trabzonspor
#Galatasaray
#maç
9 yıl önce