|

'Tüm planlarımız Gekas'a göre'

Sahasında Sivasspor'la 2-2 berabere kalan Akhisar Belediyespor'da teknik direktör Mustafa Reşit Akçay, iki gol atan Theofanis Gekas'ı övdü. Akçay, eksiklerine rağmen planlarını Yunan golcü üzerine kurduklarını söyledi.

İha
00:00 - 15/09/2014 Pazartesi
Güncelleme: 23:01 - 15/09/2014 Pazartesi
Yeni Şafak
'Tüm planlarımız Gekas'a göre'
'Tüm planlarımız Gekas'a göre'

Maçın ardından basın toplantısında konuşan Akhisar Belediyespor Teknik Direktörü Mustafa Reşit Akçay, "İki yarısı farklı bir maç oynadık. İlk yarı işe daha fazla sahiptik. İkinci yarı özellikle penaltı verilen pozisyon sonrası denge bozuldu ve biraz geride kaldık. Yediğimiz ikinci gol kabul edilir gibi değil. Dersimize daha iyi çalışıp bazı konuları daha iyi irdelememiz gerekiyor. Onlardan bir tanesi de top rakipteyken neler yapmamızla alakalı. Tekrar tekrar çalışacağız. Yine de maçı kazanma isteğinin üst seviyede olması bizi umutlandırdı. O psikolojiden maçı beraberliğe getirmek bizi biraz daha önümüze bakma konusunda cesaretlendirdi diyebilirim. Penaltı kararından psikolojik anlamda çok etkilendik" dedi.

Akçay, iki gollerini atan Gekas içinse "Biz Gekas''ın defansif anlamda takıma katkı yapmayacağını biliyoruz. Biz takım olarak Gekas''ı taşıyoruz, Gekas da bizi taşıyor. Bu karşılıklı bir yarar. Gekas da çok dürüst ve kaliteli bir insan. İdmanlarda çok iyi çalışıyor. Bütün planlarımız da Gekas''ın stiline göre'' ifadelerini kullandı.

Roberto Carlos hakeme tepkili

Sivasspor Teknik Direktörü Roberto Carlos, maçın hakemine sitem ederek, ''İlk yarıda ikinci yarıdaki gibi bir oyun ortaya koyamadık. İkinci yarıda Sivasspor kimliğini ortaya koyduk. Akhisar gibi kazanmak için oynayan bir takıma karşı yüreğini ortaya koyarak mücadele eden bir Sivasspor vardı sahada. Her ne kadar bugün beraberlik almış olsak da ben takımımdan memnunum. Hakem maçın başından beri bazı kararsızlıklar yaşadı. Penaltı verip sonra iptal edilmesi de bunlardan biriydi. Hakemler hakkında fazla konuşmak istemiyorum fakat bugün kararları pek de beğenmedim. Çok güven veren kararlar değildi. Futbolda bazen böyle şeyler oluyor'' dedi.

10 yıl önce