|

Türk güreşine 'Dağıstan modeli'

Türkiye Güreş Federasyonu Başkanı Aydın, 'Dağıstan'daki antrenörleri getirir sistemli bir çalışma yaparsak, çok daha başarılı oluruz' dedi.

Yeni Şafak
14:17 - 30/11/2015 Pazartesi
Güncelleme: 12:22 - 30/11/2015 Pazartesi
AA

Güreş Federasyonu Başkanı Musa Aydın, istikrarlı başarı için Dağıstan modelini Türk güreşine uygulayacaklarını söyledi. Aydın, Dağıstan'a giderek buradaki güreş sistemini yerinde incelediğini dile getirdi.



Aydın, Dağıstan'daki güreşçilerin sistemli çalıştığına işaret ederek, "Serbest güreşte merkez üzülerek söylüyorum ki bizim ata sporumuz olmasına rağmen Dağıstan. Biz oradaki modeli uygulayalım istiyoruz" dedi.



Dağıstan'dan antrenör getireceklerini anlatan Aydın, "Bizim burada kaynak, sporcu var. Miniklerde 2 bin sporcumuz Türkiye şampiyonasında yarışıyor. Ancak biz bunları sistemli çalıştırmadığımız, çok fazla kilo düşürtüp değirmen taşı gibi öğüttüğümüz için yukarıya bir Taha Akgül'ü taşıyabilmişiz" diye konuştu.



'Oradaki çalışmaları görünce çalışmadığımızı anladık'

Aydın, Türk güreşçilerde potansiyelin olduğunu ancak yeterince çalışmadıklarını belirterek, sözlerini şöyle sürdürdü:


"Eğer Dağıstan'daki gibi burada çalışsak, şu an sadece Taha ile değil birçok sporcuyla dünyada zirve yapardık. Biz çalışmıyoruz. Oradaki çalışmaları görünce bunu anladık. Çalışmadığımız halde yine dünyada madalya alıyoruz. Las Vegas'ta üç altın madalya kazandık. Oradaki antrenörleri getirir sistemli bir çalışma yaparsak, çok daha başarılı oluruz. Bu çalışmayla şu anki başarıyı yakaladığımıza göre, getireceğimiz modelle daha da başarılı oluruz. Dolayısıyla Dağıstan'daki modeli buraya taşımamız lazım."



#Musa Aydın
#güreş
#dağıstan
8 yıl önce