|

Türk hakemlerin kokartları alınacak mı?

MHK başkanı Zekeriya Alp, iki FIFA hakemi Fırat Aydınus ile Bülent Yıldırım'ın Merkez Hakem Kurulu tarafından yapılan yo-yo testlerindeki başarısızlıkları nedeniyle FIFA listesinden çıkartılacağı konusuna açıklık getirdi.

Sporx
00:00 - 20/10/2014 Pazartesi
Güncelleme: 14:27 - 20/10/2014 Pazartesi
Yeni Şafak
Türk hakemlerin kokartları alınacak mı?
Türk hakemlerin kokartları alınacak mı?

İki FIFA hakemi Fırat Aydınus ile Bülent Yıldırım'ın Merkez Hakem Kurulu tarafından yapılan yo-yo testlerindeki başarısızlıkları nedeniyle FIFA listesinden çıkartılacağı konusu gündeme adeta bomba gibi düşerken şok iddia ile ilgili MHK başkanı Zekeriya Alp'ten açıklama geldi.

Alp, "Şu anda gündemimizde böyle bir konu yok. Böyle bir şeyin gündemimizde olabilmesi için öncelikle FIFA'dan ve UEFA'dan bu arkadaşlarla ilgili raporların bize gelmesi gerekir. Onların vereceği rapor önemli. Henüz bize bu iki arkadaşımızla ilgili ulaşan birşey olmadı" dedi.

Zekeriya Alp, Türk hakemliğinin her geçen gün daha iyiye gittiğini belirterek, "Ligde 6 hafta oldu dönüp geçen sene aynı döneme baktığında daha iyiyiz. Hatalar daha aza inmiş durumda. Hata olmuyor mu ? Elbette oluyor. Hem bizler hem hakemlerimiz herkes daha iyi olmak için daha az hata yapmak için çalışıyoruz. Ama kamouyu şunu işi bilsinki kötüye prim asla vermiyoruz. Kötü not alan arkadaşlarımız muhakkak dinlendirilmeye alınıyor. Takip ederseniz bunu farkedersiniz" dedi.

Performans konusunda sıfır tolerans uygulandığını belirten Zekeriya Alp, "Sadece orta hakeme bakmayın. Ortası da yanı da notu kötüyle iki hafta üç hafta gerekirse dört hafta dinleniyor, maç alamıyor. Bu konuda sıfır tolerans uyguluyoruz. Gözlemcisinden iyi not almasına karşılık dinlendirdiğimiz hakemler oluyor, gözlemci arkadaşlarımızın da hata yaptığı oluyor. Kurulumuz izliyor. Bunun dışında Oğuz Sarvan, Serdar Çakır, Murat Ilgaz ve Metin Tokat'tan oluşan kurulumuz ayrıca izliyerek değerlendirme yapıyor. Tüm bu ekiplerin analizi gözlemci raporlarıyla biraraya getirildikten sonra asıl gerçek notu veriyoruz. Kimsenin bu konuda bir endişesi olmasın" ifadelerini kullandı.

10 yıl önce