|

Türk sporunun çehresi değişecek

Yeni statlarla birlikte son dönemde gündeme gelen zemin sıkıntısının da ortadan kalkacağını belirten Bakan Kılıç, “Bu yatırımlar sporun olmazsa olmazı tesisleşme konusunda ne kadar büyük atılımlar gerçekleştirdiğimizi gözler önüne seriyor. Yeni statlar etkin ve kalıcı çözümler sağlayacak” dedi

04:00 - 29/01/2015 Perşembe
Güncelleme: 01:25 - 29/01/2015 Perşembe
Diğer
Gençlik ve Spor Bakanlığı'nın tesisleşme hamlesi çerçevesinde yapımına hızla devam edilen 26 yeni stat, ülke sporunun çehresini değiştirmeye hazırlanıyor. Bakanlığın yoğun ve titiz  çalışmaları neticesinde Türkiye'nin dört bir yanında inşa edilen statların birçoğunda büyük ilerlemeler kaydedilirken,  projelerin yakın zamanda hizmete girmesi planlanıyor. 26 yeni stat projesiyle ilgili değerlendirmelerde bulunan Gençlik ve Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç, bu dev projelerle ülke sporunun aydınlık geleceğine ışık tutacaklarını belirtti. Projeler neticesinde  ülke sporunun çehresinin değişeceğini kaydeden Bakan Kılıç, "Bu yatırımlar,  sporun olmazsa olmazı olan tesisleşme konusunda  ne kadar büyük atılımlar gerçekleştirdiğimizi gözler önüne seriyor. Stat projelerinin hayata geçirilmesi adına yoğun ve titiz bir çalışma süreci geçiriyoruz. Gençlik ve Spor Bakanlığı olarak bu konudaki kararlılığımızı her zaman muhafaza ederek mutlu sona ulaşacağız" diye konuştu.

STATLARIN MAÇ YÜKÜ AZALACAK

Bakan Çağatay Kılıç, son dönemde gündeme gelen zemin sıkıntısının da hayata geçirilecek stat projeleriyle ortadan kalkacağına dikkat çekerek, "Şu anda inşaat halinde veya devreye girecek yeni statlarımızla birlikte, eksiği olan mevcut statların da maç yükü azalacak. Dolayısıyla zemin sıkıntıları da en asgari seviyeye inecek. Yeni statlar böylece etkin ve kalıcı çözümler sağlayacak" dedi.

Mersin Konya bitti

Yapımına büyük bir hızla devam edilen statlardan 25 bin seyirci kapasiteli Mersin ile 42 bin seyircili Konya Stadı tamamlanmış durumda. Afyon, Sivas, Bursa ve Antalya'daki statlar ise bitime çok yakın.

#Akif Çağatay Kılıç
#Gençlik ve Spor Bakanlığı
#stat
9 yıl önce