|

Türkiye boksta İngiliz modeline geçiyor

Boks Federasyonu Başkanı Eyüp Gözgeç, düzenlediği basın toplantısında federasyonun hedefleri ile ilgili açıklamalarda bulundu. Boksta yeni kural değişikliklerinin olduğuna değinen Eyüp Gözgeç, 2013 yılının spor adamı ödülünün AIBA tarafından kendisine verilmesinin Onur verici olduğunu söyledi.

Cihan
00:00 - 5/11/2013 Salı
Güncelleme: 11:48 - 5/11/2013 Salı
Yeni Şafak
Türkiye boksta İngiliz modeline geçiyor
Türkiye boksta İngiliz modeline geçiyor

Türk boksuna yeni bir model getirdiklerini ifade eden Özgeç, "İngilizler her yerde disiplinli ve prensipli insanlar. Daha önce birkaç yabancı antrenör denendi. Ama gerekli verimi disiplini alamadık. Şimdi İngiliz modeline geçiyoruz. Boksta söz sahibi olan iki İngiliz antrenör Terry Edwards ve John David Packnell ile anlaşma sağladık." yorumunu yaptı.

KURALLAR DEĞİŞTİ, TÜRKİYE'Yİ ÜÇE BÖLDÜK

Bokstaki değişikliklerin son derece olumlu olduğuna değinen Federasyon Başkanı Eyüp Özgeç, "Kask Haziran'dan itibaren büyüklerde kaldırıldı. Türkiye şampiyonasında kask kaldırılacak. Kaskların sporcuların sağlığını koruma yönünde yüzde 2.5 zararı olduğu tespit edildiğinden dolayı kask AIBA tarafından kaldırıldı." diyerek şöyle devam etti:

"Puanlama sisteminde değişiklik yapıldı. Beş hakemin kullandığı puanlama uygulaması 10 puan üzerinden raunt bitiminde butona basılarak yapılacak.Yaş grubu değişti. Daha önce gençlerdeki sporcular büyüklerde yer alabiliyordu. Bundan sonra 19 yaşının altındakiler büyüklerde yarışamayacak.

Türkiye şampiyonlarına elit sporcuların katılmasını ve seyircinin salonlara çekilmesini hedefliyoruz. 81 ilde birincileri belirliyoruz. Türkiye'yi üç bölgeye ayırdık. Gruplarında ilk dörde girenler Türkiye şampiyonası'na katılmaya hak kazanacak. Eline çantasını alan şampiyonaya katılamayacak."

BOKS OLİMPİYAT MERKEZİ

Türkiye Boks Federasyonu Başkanlığı olarak altyapıya önem verdiklerini ve bu konuda çalışmalar yaptıklarını dile getiren Eyüp Gözgeç sözlerini şöyle tamamladı:

"Erzurum'da 20 kişilik bir okul açtık. Sporun okullara yayılması gerektiğini Sayın Başbakanımız Recep Tayyip Erdoğan söylemişti. Biz bunun temelini Erzurum'da attık. Öğrencilerin her türlü ihtiyacı federasyonumuz tarafından karşılanıyor. İkinci okulumuzu Kastamonu'da açacağız. Milli takımlarımıza buralardan sporcu yetiştirmek ve 2016 ile 2020 olmipiyatlarında başarılı olmayı arzuluyoruz."

10 yıl önce