|

Türkiye Kupası sahibini buluyor

Ziraat Türkiye Kupası bu akşam Bursa’da sahibini bulacak. Zorlu karşılaşma öncesi Galatasaray iki kupaya birden uzanarak sezonu en iyi yerde tamamlamak isterken, Bursaspor ise evinde tarih yazmak için mücadele edecek.

Yeni Şafak
10:48 - 3/06/2015 الأربعاء
Güncelleme: 11:45 - 3/06/2015 الأربعاء
IHA

3. Ziraat Türkiye Kupası, bu akşam Bursa'da oynanacak final maçıyla sahibini bulacak. Bursa Atatürk Stadı'nda saat 20.30'da başlayacak karşılaşmayı hakem Bülent Yıldırım yönetecek. Baki Tuncay Akkın ve Asım Yusuf Öz ise Yıldırım'ın yardımcılıklarını yapacak. Mücadele ATV'den naklen yayımlanacak.



Ziraat Türkiye Kupası'nın son sahibi sahibi Galatasaray, ligde yaşadığı şampiyonluk zaferinin ardından 2014-2015 sezonu kariyerine Ziraat Türkiye Kupası'nı eklemenin planlarını yapıyor. Galatasaray, kupada finale gelene kadar 11 maç oynadı. Bu karşılaşmaların 7'sini kazanan Hamzaoğlu ve öğrencileri, 3 maçta yenilgiyle ve 1 maçta da beraberlikle sahadan ayrılmıştı. Sarı-kırmızılı takım finale gelene kadar oynadığı karşılaşmalarda rakip ağlara 34 gol kaydederken, kendi kalesinde ise 13 gol gördü. Bu kupayı en çok kazanan takım olarak istatistiklerde de rakiplerine büyük bir üstünlük sağlayan sarı-kırmızılı ekip, Bursaspor karşısında da kupaya uzanmak için ter dökecek.



REKOR GALATASARAY'DA

Sarı-kırmızılı ekip 15 kezle Ziraat Türkiye Kupası'na en çok sahip olma rekorunu elinde bulunduruyor.


Beşiktaş 9, Trabzonspor 8 ve Fenerbahçe ise 6 defa kupayı kazandı. Galatasaray 5 kez de finalde kaybettiği kupayı kazanarak, rakiplerine yakalanması güç bir fark atmayı hesaplıyor.



Galatasaray'ın muhtemel ilk 11'i şöyle:


“Sinan, Sabri, Semih, Hakan, Telles, Melo, Selçuk, Hamit, Sneijder, Yasin, Burak."



BURSASPOR İKİNCİ KUPA İÇİN

Sezonu istediği yerde bitiremeyen ve Avrupa Kupaları için tek bir şansı kalan Bursaspor, Ziraat Türkiye Kupası'nı almak için varını yoğunu ortaya koyacak. Kupa finaline gelene kadar kritik müsabakalar oynayan yeşil-beyazlı ekip final yolunda 12 maça çıktı. Bu 12 karşılaşmanın 6'sından galip ayrılan Bursaspor, 5 beraberlik ve 1 yenilgi aldı. Rakip ağlara 24 gol gönderen Güneş ve öğrencileri, kendi kalesinde ise 10 gol gördü. Kupa finalinde bu akşam Galatasaray'ı evinde konuk edecek olan Bursaspor, takımı finale taşıyan Fernandao, Josue, Bakambu, Volkan Şen ile sarı-kırmızılı ağlarda gol arayacak ve 1986 yılının ardından ikinci kez kupaya uzanmaya çalışacak.



Bursaspor'un muhtemel 11'i şöyle:


“Harun, Şener, Ozan, Şamil, Emre, Bekir, Belluschi, Josue, Volkan, Bakambu, Fernandao."



#galatasaray
#bursaspor
#Ziraat Türkiye Kupası
#final
٪d سنوات قبل