|

Türkiye yoluna devam edecek

Gençlik ve Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç, milli takımın EURO 2016 şansı için "Şansımız var olduğu sürece biz onun peşinde koşmaya devam edeceğiz" dedi.

Yeni Şafak
04:00 - 31/03/2015 Salı
Güncelleme: 00:59 - 31/03/2015 Salı
Yeni Şafak

A Milli Takım, 2016 Avrupa Şampiyonası elemelerinde kritik maçta Hollanda ile berabere kalarak grupta 3.'lük şansını sürdürürken, Gençlik ve Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç, iyi oyunla elimizden kaçırdığımız rakip karşısında Milli Takım'ın iyi bir futbol sergilediğini, talihsiz bir golle puan kaybı yaşadığını belirtti. “Maça güzel başladık ama uzatmalarda talihsiz bir şekilde gol yedik” diyen Bakan Kılıç, her şeye rağmen Milli Takım'ın yoluna devam edeceğini kaydetti. “Şansımız var olduğu sürece biz onun peşinde koşmaya devam edeceğiz" diye konuşan Kılıç, "Fatih Hoca ile de konuştuk. Motivasyonu da gayet iyi. Hepimiz birlik ve beraberlikle Milli Takımı destekleyerek, eleştirilerimizi de belli bir seviye içerisinde tutarak yolumuza devam edeceğiz. Ben inanıyorum ki önümüzdeki dönemlerde çok daha iyi bir noktaya geleceğiz" ifadelerini kullandı.



Sporculara cep harçlığı müjdesi


Ülke TV'ye röportaj veren Gençlik ve Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç, 2016 Rio ve 2020 Olimpiyatları için yol haritalarını çizdiklerini kaydederek, “İstenilen noktada değiliz ama geçmişe oranla daha iyiyiz, daha da iyi olacağız. Hem 2016 hem 2020 için sporcularımıza yönelik bir cep harçlığı, katkı verme anlamında düşündüğümüz 4 bin sporcuya asgari ücrete kadar destek vermek istiyoruz" dedi.



Dopingde acıma yok


Bakan Kılıç, dopingle mücadele konusunda, "Dopingle mücadele konusunda sıfır tolerans noktasındayız. Biz eksiklerimizi ve sıkıntılarımızı halının altına süpürmedik. Biz bunlarla yüzleştik. Biz onları bulacağız, yakalayacağız ve yakaladığımız zaman da gözlerinin yaşına bakmayacağız” değerlendirmesinde bulundu.




#Türkiye
#milli takım
#Akif Çağatay Kılıç
9 yıl önce