|

Ünal Aysal'dan Prandelli açıklaması

Galatasaray Kulübü eski Başkanı Ünal Aysal, Futbol Şube Sorumlusu Abdürrahim Albayrak'ın açıklamalarına yanıt verirken, İtalyan teknik adam Cesare Prandelli'nin sözleşmesinde tazminat davası olmadığını açıkladı.

Yeni Şafak
17:04 - 25/11/2014 Salı
Güncelleme: 17:09 - 25/11/2014 Salı
IHA
Aysal, yaptığı yazılı açıklamada, sarı-kırmızılı kulüpte görev yaptığı süre boyunca camia ile doğru ve akılcı ilişkiler kurmaya çalıştıklarını belirterek, "Bu öncelikli değerlerimiz çerçevesinde futbolcular ve teknik direktörle ve bazı sporcularımızla yapılan mukavelelere yönelik yanıltıcı, camiamızın aidiyet duygusuna ve kurumsal itibarına kasıtlı olarak zarar veren bazı spor programları ile bu programlara katılarak kulübümüzün zarar görmesine maalesef katkı sağlayan yöneticinin söylemlerini endişe içerisinde takip ettim" dedi.


2000 yılından beri Galatasaray'da görev yapan yönetimlerin bir servet yönetimi yapmadıklarını ifade ederek, "Sürekli büyüme ve finansal kriz yönetimi yapmışlardır ve son bir ay içinde kurgulanarak verilmeye çalışılan yanıltıcı ve yıkıcı mesajlar, çok daha zor dönemler yaşadığımız zamanlarda dahi hiçbir dönemde bu denli istismar edilmemiştir. Kulübümüzün, yani ailemizin içerisinde kalması gereken her türlü konu medya üzerinden bu kadar ve ısrarla saptırılmaya çalışılmamıştı. Özellikle son günlerde üzerinde ciddi boyutta bir bilgi kirliliği olduğu izlenimi veren, devralınan ve devredilen mali tablolar ile ilgili olarak çok yakında kamuoyu ayrıca kanıtları ile bilgilendirilecektir" diye konuştu.


'Prandelli'ye tek seferde ödeme yapılmadı'

İddiaların asılsız olduğunu ifade eden Aysal, "Tüm anlaşmalar ve harcamalar gerek futbolcular gerek teknik adamların sahip oldukları kariyer ve kulübümüzün menfaatleri göz önüne alınarak en ölçülü ve makul düzeyde yapılmıştır. Teknik direktör Cesare Prandelli ile yapılan anlaşmada iddia edilenin aksine içinde tazminat maddesi yoktur. Prandelli'ye finansal vizyonumuz çerçevesinde ödenebilir bir plan yapılmıştır. Bu ödemeler kamuoyunu yanıltmak için iddia edildiği gibi toplu ve bir seferde yapılacak bir ödeme türü değildir, ay ay ödenmek üzere, zamana yayılmıştır" ifadelerini kullandı.


Aysal, prim sisteminin başarı için bir motivasyon aracı olduğunu vurgulayarak, "Prim başarı geldikçe yapılacak bir ödeme türüdür, yine iddia edildiği gibi mukavelenin sonlanma halinde ise kulübün ödeyeceği ceza tazminat gibi parasal bir yük öngörülmemiştir. Kişilerle yapılan anlaşmalara - gönüllü feragat dışında - bağlı kalmamak bizim kurumsal ve etik değerlerimize aykırıdır. Böyle beklentiler içinde bir yöneticinin televizyon kanallarında yer alması ise itibarımıza zarar veren üzücü ve gayri ciddi bir durumdur. Sorun varsa en saygın yöntem uzlaşmadır" açıklamasında bulundu.
#ÜNAL AYSAL
#ABDÜRRAHİM ALBAYRAK
#CESARE PRANDELLİ
#GALATASARAY
9 yıl önce