|

Unutulmaz Kartal tarih yazdı

1-0’ın dezavantajıyla sahaya çıkan Kartal, gol için 72 dakika sabretti. Tolgay’ın şık golü İngilizleri şaşkına çevirirken Demba Ba’nın direkten dönen topu, turu biraz uzattı. Penaltılarda 5’te 5 yapan temsilcimiz, Lovren’in son penaltıyı dışarı atmasıyla geceyi mutlu sonla bitirdi. Rakip bugün belli oluyor

Yeni Şafak ve
04:00 - 27/02/2015 Cuma
Güncelleme: 23:29 - 26/02/2015 Perşembe
Yeni Şafak
UEFA Avrupa Ligi’nde son 32 turunda ilk maçta Liverpool’a deplasmanda 1-0 yenilen Beşiktaş, rövanş maçında evinde penaltılar sonucu 6-4 kazanarak son 16’ya adını yazdırdı. İki takım da maça kontrollü başlarken, ilk tehlikeli atak Liverpool’dan geldi. 20’de Sterling’in sert vuruşunu Cenk çeldi. 32’de Atiba’nın dengesini kaybetmesiyle başlayan atakta Sturridge’ın şutunu  yine Cenk çeldi. 40'ta sol kanattan içeri kat eden Olcay’ın şutunu Mignolet iyi uzanarak kurtardı. 53’te bu kez Sosa ceza sahası dışından kaleyi yokladı, sert şutta Mignolet köşeyi iyi kapadı. 63’te Gökhan ceza sahası dışından sağ ayağıyla yokladı, sert şut üstten dışarı çıktı. 72’de sol kanattan topu getiren Gökhan’ın pasında Ba topuğuyla Tolgay’ın önüne bıraktı. Tolgay ceza sahası dışından sol ayağıyla müthiş bir plase çıkararak Beşiktaş'ın aradığı golü Liverpool ağlarına bıraktı: 1-0. 90’da Ba, gol çizgisinden 3 metre uzaklıktan topu üst direğe nişanladı; maç uzatmaya gitti. 99’da Töre’nin pasında ceza sahası içinde Ba’nın şutu Mignolet’de kaldı. Uzatma dakikalarında başka pozisyon olmazken maç penaltılara gitti. Temsilcimiz 5 penaltının 5'ini de atarken Liverpool son penaltıyı kaçırınca tur Beşiktaş'ın oldu. 

LİVERPOOL'A BİR İLK!

Beşiktaş, Liverpool'u eleyen ilk Türk takımı oldu. İngiliz ekibi daha önce 1976'da Şampiyon Kulüpler Kupası ve 2010'da UEFA Avrupa Ligi'nde Trabzonspor'u elemişti. 

Penaltı atışları

Demba Ba (1-0)

Gökhan Töre (2-1)

Veli Kavlak (3-2)

Atiba (4-3)

Tolgay (5-4)

Lambert (1-1)

Lallana (2-2)

Emre Can (3-3)

Allen (4-4)

Lovren (5-4)

Olimpiyat coşkusu

Beşiktaş ile Liverpool arasında oynanan UEFA Avrupa Ligi 2. tur rövanş maçında Atatürk Olimpiyat Stadı tarihi günlerinden birini yaşadı ve siyah-beyazlı taraftarlar karşılaşmaya büyük ilgi gösterdi. Karşılaşmanın satışa sunulan 49 bin 359 bileti günler öncesinden tükenirken, kombine kartlar, sponsor biletleri, konuk ekip taraftarlarıyla birlikte karşılaşmayı 62 bin 122 sporsever izledi. Liverpool karşılaşması, Beşiktaş'ın Avrupa kupalarında evinde en çok seyirci topladığı maç olarak da tarihe geçti. Beşiktaş'ın bu sezon Şampiyonlar Ligi 3. ön eleme turunda Arsenal ile yaptığı maçı yaklaşık 60 bin seyirci izlemişti. Atatürk Olimpiyat Stadı'nda resmi maçlardaki seyirci rekoru da Beşiktaş'a ait. Siyah-beyazlıların, Galatasaray ile geçen sezonun 5. haftasında oynadığı derbiyi 76 bin 127 biletli taraftar izlemişti. Bu arada bin 500'e yakın Liverpool taraftarı da kendilerine ayrılan kale arkası tribünden takımlarını destekledi.


Türk futbolu için gurur duyulacak bir adım

Beşiktaş Teknik Direktörü Slaven Bilic, oyun planlarına sadık kalarak Liverpool’u elediklerini kaydetti. İngiltere’de ilk maçta top kendilerindeyken yeteri kadar cesur davranamadıklarını, rövanşta bunu başardıklarını kaydeden Hırvat teknik adam, penaltı atışları öncesi futbolcularıyla yaptığı konuşmaya da değindi: “Penaltıdan önce oyuncularıma ‘sonuç ne olursa olsun omuzlarınızda baskı hissetmeyin’ dedim. ‘Siz harika bir iş başardınız’ dedim. Ve şu önemli, 7 oyuncu penaltı noktasına gitmek istedi. Ben kimseyi penaltı için zorlamak zorunda kalmadım. Harika bir gece oldu." 

Türk futbolu için gurur duyulacak bir adım attıklarını kaydeden Bilic, “Bazıları ne söylerse söylesin, önceliğimiz Türkiye Ligi. Çok yoğun bir takvim içinde Avrupa Ligi'nde 2 maç daha oynayacağız. Bir sonraki turda Everton çıkarsa şaşırmam, ama 3 İngiliz ekibi ile oynadık, yeter artık" dedi. 

Allah böyle istedi

Demba Ba, maç sonunda Liverpool zaferini değerlendirirken takımıyla ve taraftarlarla gurur duyduğunu söyledi. Turun penaltılarla gelmesi konusunda “Allah böyle istedi” yorumunu yapan Senegalli golcü, "İyi bir takımız. İyi oyuncularımız var. Bazen çok üst düzeyde oynamıyoruz, ama oynadığımız zaman üst düzey takımlara kafa tutabiliyoruz. Gurur duyuyorum, Avrupa'da iyi işler başardık.  Ligde de şampiyon olmak için her şeyi yapacağız" dedi.


Opare: Taraftar mükemmeldi

Gerçek mevkii sağ bek olmasına rağmen Motta’nın yokluğunda sol bekte görev yapan, futboluyla göz dolduran Daniel Opare, gecenin kahramanı olarak taraftarı gösterdi. “Taraftar mükemmeldi, onların sevgisine ve desteğine karşılık vermek isterim” diyen genç yıldız, “Gerekirse sahada ölene kadar mücadele ederim” diyerek hırsını ortaya koydu.


Son penaltıda öleceğim sandım

Beşiktaş Başkanı Fikret Orman, elde edilen zafer sonrası soluğu soyunma odasında aldı. Futbolcuları alınlarından öperek tek tek tebrik eden Orman, “Size ne kadar teşekkür etsek azdır. Müthiş bir mücadele verdiniz. Son penaltıda öleceğim sandım” ifadelerini kullandı. 


Tur primi 20’şer bin Euro

Beşiktaş, tarihi bir başarı elde ederken yönetim de verdiği sözü tuttu. Liverpool maçları öncesi futbolculara 50’şer bin TL prim sözü veren yönetim, dün maç sonu bu rakamı artırdı, 20 bin Euro'ya çıkardı. 


Tolgay: Böyle taraftar görmedim

Müthiş golüyle turun kapısını aralayan, oyuna girdikten sonra takımı şaha kaldıran Tolgay Arslan, “Ben böyle taraftar görmedim” diyerek taraftarı övdü. Tolgay, attığı golü ise "Sol ayağıma geldi. Hiç düşünmedim, vurdum. Top kaleye gitti, çok memnunum” diye tarif etti. 

#UEFA Avrupa Ligi
#Liverpool
#Beşiktaş
9 yıl önce