|

Üzerimde çok baskı var

Hırvat teknik adamın Torku Konyaspor yenilgisi sonrası kendisini evine davet ederek özel görüştüğü Başkan Orman’a “Yeni sezonda göreve devam edersem bu baskı daha da artacak, bu da takıma olumsuz yansıyacak” dediği öğrenildi. Yani Bilic, derbi sonrası yaptığı veda açıklamasındaki kararı 5 gün önce almıştı.

Yeni Şafak ve
04:00 - 26/05/2015 Salı
Güncelleme: 01:48 - 26/05/2015 Salı
Yeni Şafak

Beşiktaş, Süper Lig'deki G.Saray yenilgisiyle bir darbe daha yerken gelecek sezon takımda kalmayacağını açıklayan teknik direktör Slaven Bilic'in bu kararını Torku Konyaspor yenilgisi sonrası Başkan Fikret Orman ile yaptığı özel görüşmede aldığı öğrenildi. 18 Mayıs Pazartesi günü oynanan karşılaşmadan bir gün sonra Başkan Orman'ın evine davet ettiği ve özel görüştüğü Hırvat teknik adamın, burada, “Üzerimde çok baskı var. Yeni sezonda göreve devam edersem bu baskı daha da artacak ve bu da takıma olumsuz yansıyacaktır" ifadelerini kullandığı öğrenildi. Torku Konyaspor maçı sonrası yönetimle yaptığı acil durum değerlendirmesinde Bilic ile iki maçlık yani sezon bitene kadar devam etme kararı alan Başkan Orman, Hırvat çalıştırıcının bu yöndeki görüşünü olumlu karşılarken, ikili, sözleşmenin feshi konusunda anlaştı. Ancak sözleşmenin maddi boyutu, Orman'ın istediği yönde gelişmedi.



Bilic, G.Saray maçında göreve devam etmeyeceğini açıklasa da, bu yönde iki taraf karşılıklı anlaşsa da Hırvat teknik adam, sözleşmesindeki opsiyon bozma bedelini tahsil etmekte ısrarcı. Bilic'in veda açıklamasına rağmen olayın maddi boyutu çözülmüş değil. Ödenmeyen alacaklarıyla birlikte 2.6 milyon Euro talep eden Bilic'in avukatıyla yönetim arasındaki pazarlıklar uzun bir süre devam edecek gibi.



West Ham Bilic için geri sayımda


Teknik direktör Slaven Bilic, Beşiktaş'tan ayrılacağını açıklarken West Ham United iddiaları daha da kuvvetlendi. İngiliz basını, Sam Allardyce ile yollarını ayıran Premier Lig ekibinin Bilic ile kesin olarak anlaşacağını buyurdu. The Guardian ve London Evening Standard, 46 yaşındaki Bilic'in, aktif futbol kariyerine devam ettiği 1996-97 sezonunda West Ham'da oynamasının, diğer adayların önüne geçmesinde önemli rol olduğunu vurguladı.







#bilic
#Torku Konyaspor
#Fikret Orman
9 yıl önce