|

'Van Basten'in bende büyük emeği var'

Hollanda'yı bırakıp Türkiye A Milli Futbol Takımı'nı tercih eden Feyenoord'un genç yeteneği Bilal Başaçıkoğlu, Hollanda'nın efsanevi isimlerinden Marco van Basten'in gelişiminde büyük pay sahibi olduğunu söyledi.

YENİSAFAK.COM.TR / SPOR
00:00 - 1/10/2014 Çarşamba
Güncelleme: 12:38 - 1/10/2014 Çarşamba
Yeni Şafak
'Van Basten'in bende büyük emeği var'
'Van Basten'in bende büyük emeği var'

TFF'nin Tam Saha dergisine konuşan 19 yaşındaki futbolcu, babasının Trabzonlu annesininse Faslı olduğunu, kendisinden küçük iki erkek kardeşi olduğun söyledi.

Futbola Ajax'ın altyapısında başladığını sonra sırasıyla Haarlem, RKSV Pancratius ve Heerenveen'ta oynayan genç oyuncu, asıl gelişimi Heerenveen'de gösterdiğini belirten milli oyuncu, "Haarlem'in ardından bir amatör takımda oynarken 2011 yılında beni transfer ettiler. Bu transferde de sonrasında da Hollanda ve dünya futbolunun en büyük golcülerinden Marco Van Basten'in üzerimde büyük emeği oldu. Heerenveen'de kısa sürede büyük bir aşama kaydettiğimi düşünüyorum" dedi.

Bilal şöyle devam etti: "Van Basten gibi değerli bir oyuncunun antrenörlüğümü yapması benim için çok büyük bir şanstı. Ondan çok şey öğrendim. Benim ilerlememi sağlayan teknik adam Marco van Basten'dir. Oyun stilimi ve özelliklerimi de kendisine benzetiyordu. Maçlardan önce bana, 'Sen ne yapman gerektiğini biliyorsun. Gol atmak ve attırmak için bütün yeteneklere sahipsin. Sahaya çık ve bu yeteneklerini göster' diyordu. Benim komple bir oyuncu olduğumu düşünüyordu. Hem kafa toplarında etkili olduğumu hem birebirde rakiplerimi eksiltebildiğimi hem de gol vuruşları ve gol paslarında başarılı olduğumu düşünüyordu."

Bilal, "Gelecekte Türkiye'de oynamak gibi bir niyetin var mı?" sorusunaysa, "Şimdilik böyle bir düşüncem yok. Açıkçası Feyenoord'un ardından daha çok İspanya veya İngiltere liglerinde oynamayı tercih ederim. İspanya'da Atletico Madrid, Barcelona, Real Madrid, İngiltere'de de Chelsea çok güzel kulüpler. Futbol stilime en uygun ligin İspanya olduğunu düşünüyorum. Orada futbol daha çok tekniğe dayalı oynanıyor. İlk tercihim de Atletico Madrid olur. Arda Turan'ın da orada oynaması benim için cazip bir durum" yanıtını verdi.

10 yıl önce