|

Veda busesi

Karşılaşma ne Beşiktaş ne de Gençlerbirliği için prestijden öte anlam taşımıyordu. Osmanlı Stadı'nda az sayıda taraftarının huzuruna kazanarak özür dilemek amacıyla çıkan Kartal, Oğuzhan'ın etkili oyununun da katkısıyla galip gelmesini bildi. Bilic, vedayı kazanarak yaptı

Yeni Şafak
04:00 - 30/05/2015 Cumartesi
Güncelleme: 03:08 - 30/05/2015 Cumartesi
Yeni Şafak

Süper Lig'de üst üste puan kayıplarıyla önce şampiyonluktan, sonra da lig ikinciliğinden olan Beşiktaş, hedefsiz çıktığı Gençlerbirliği karşılaşmasında net bir skorla kazandı: 2-0.


iki takım da ligdeki konumunu belirleyince düşük tempoda geçen karşılaşmada galibiyete daha yakın taraf siyah-beyazlılardı; sahadaki futbol da skora yansıdı.



İlk tehlikeli atak 20. dakikada gerçekleşti. Kaleciyle karşı karşıya kalan Tolgay, açısı daralınca iyi bir vuruş yapamadı; kaleci tehlikeyi önledi. 28'de Kerim Frei cepheden kaleyi yokladı; kaleci Ferhat başarılıydı. 40'ta Hakan Aslantaş'ın hatasında topla buluşan Cenk, kaleciden sıyrıldı; boş kaleye vuruşunu yaptı, Sedat topu kornere çeldi. 42'de Oğuzhan'ın pasında sağ çaprazdan ceza sahasına giren Cenk Tosun, kalecinin sağından topu ağlara gönderdi: 1-0.



OĞUZHAN'DAN 1 GOL, 1 ASİST


Maçın ikinci yarısı da Beşiktaş'ın kontrolünde geçti. 55'te Oğuzhan'ın sert şutunu kaleci iki hamlede çeldi. 56'da G.Birliği'nde İrfan Can, penaltı noktası yakınlarından şutunu çekti; kaleci Cenk, topu kontrol etti. 84'te Olcay, Tolgay, Oğuzhan kısa paslarla ceza sahasına girdi; Oğuzhan kale önünde yaptığı dokunuşla skoru 2-0'a getirdi. 87'de pozisyonu zorlayan Tolgay'ın ceza sahası sağ çaprasından yaptığı şutu kaleci son anda çeldi. 90'da ceza sahasına yapılan ortaya iyi yükselen Çağrı, G.Birliği'nin tek sayısını kaydetti.



Maç bitti saha karıştı!


Galatasaray maçında Sneijder'den yediği golle 'elini çektiği' yakıştırmalarına maruz kalan G.Birliği kalecisi Ferhat Kaplan, dün Beşiktaş taraftarlarının ağır protestosuna maruz kaldı. Bu yoğun protestolar nedeniyle devre arasında maçtan çıkma durumuna kadar gelen Ferhat, karşılaşma sonunda kalesinden koşarak çıktı ve Oğuzhan'ın üzerine yürüdü. İki oyuncu arasında itişmeler yaşandı. Yaşanan bu kavgaya Beşiktaş futbol şube sorumlusu Mete Vardar müdahale etmek isterken Sedat Bayrak'ın Vardar'a vurduğu görüldü. Oğuzhan'ın Ferhat'a G.Saray'dan yediği golle ilgili bir ifade kullandığı öğrenildi.



Türkiye'de tek seçenek Beşiktaş


Bu sezon 55 resmi maça çıkarak siyah-beyazlılarda bir sezonda en çok resmi maç yöneten teknik direktör olan Slaven Bilic, dün Beşiktaş defterini kapattı. İki yılı "Burada yaptığımız işten gurur duyuyorum. Her şeyi yaptık, ne yazık ki yetmedi" diye özetleyen Bilic, "Artık en büyük Beşiktaş taraftarından biriyim. Kariyerimin beni nereye götüreceğini bilemem ama Türkiye'de benim için tek seçenek Beşiktaş" ifadesini kullandı.





#Süper Lig
#Beşiktaş
#Gençlerbirliği
9 yıl önce