|

Vergi affı için statta dua ettiler!

Bölgesel Amatör Lig'de mücadele eden Yeni Kırşehirspor’un 2002 yılından bugüne kadarki vergi borçları için tebligatlar gelirken, eski kulüp başkanı Berat Bıçakçı öncülüğünde eski yöneticiler Ahi Stadyumu'na giderek santra çizgisi üzerinde dua etti.

Yeni Şafak
20:46 - 26/11/2014 Çarşamba
Güncelleme: 18:50 - 26/11/2014 Çarşamba
IHA

Bölgesel Amatör Lig'de mücadele eden Yeni Kırşehirspor’un 2002 yılından bugüne kadarki vergi borçları için tebligatlar gelirken, Yeni Kırşehirspor eski Başkanı Berat Bıçakcı, 1300 TL maaş alan bir emekli olduğunu ve borcu nasıl ödeyeceğini düşündüğünü söyledi. 


'Spordan soğudum'

Bıçakcı, “Bundan sonra spor lafını dahi duymak istemiyorum. Bizi spordan, Kırşehir’den ve Kırşehirspor’dan soğuttular. Televizyon seyrederken kanal değiştiriyorum. Mağduriyetin giderilmesi konusunda zamanında birçok yere başvurduk. Hiç kimse bu işi sahiplenmedi. 150’ye yakın insan mağdur. Zamanın Maliye Bakanı'na da giderek sıkıntılarımızı anlattık. Bu durumun diğer kulüplere de emsal teşkil edeceğinden herhangi bir şey yapamayacaklarını söylediler” dedi.

Kırşehir’de 150’ye yakın insanın mutsuzluğunun kimleri mutlu edeceğini soran Yeni Kırşehirspor Kulüp eski Başkanı Berat Bıçakcı, “Klavye yöneticileri diye tabir ettiğim sadece bilgisayar başında yöneticilik yapan insanlara seslenmek istiyorum. Bu kadar insan acaba bu işin altından nasıl kalkacak? Bu işin içerisinde zamanında birilerinin vasıtası ile şirket elamanı olarak çalışıp da bu işte yöneticilik vasfında olan insanlar var. Bu adamlar bu işin altından nasıl kalkacak. Bana gelen tebligat 108 milyar TL. Bu tebligat yapılandırma ile bilmem kaça düşecek deniyor. Yapılandırma ile düşse dahi ben emekliyim aldığım maaş bin 300 lira para. Ben bunun altından bu maaşla nasıl kalkacağım? Zamanın Defterdar İl Müdürü'nü uyarmamıza rağmen bu takımın geliri olduğunda iddiadan gelen gelirlerden bölüm bölüm keselim bu işi kapatalım dememize rağmen ‘yok bir şey olmaz bu takım bu ligden düşmez’ denilmişti. Takım düştü, şimdi ne olacak” diye konuştu.


Eski kulüp başkanı Berat Bıçakçı öncülüğünde Yeni Kırşehirspor eski yöneticileri Ahi Stadyumu'na giderek santra çizgisi üzerinde dua edip borçlarının aflarını isterken, 1 günlük 125 mağdur adına oturma eylemi yaptı.

#BÖLGESEL AMATÖR LİG
#YENİ KIRŞEHİRSPOR
#VERGİ BORCU
#AHİ STADYUMU
#DUA
9 yıl önce