|

Volkan etkisi!

Fenerbahçe ligde son 6 lig maçında kalesinde sadece 1 gol görürken kaleci Volkan Demirel de maç başına 0.69’luk gol ortalamasıyla kariyer rekoru kırdı

Yeni Şafak
04:00 - 30/01/2015 Cuma
Güncelleme: 22:08 - 29/01/2015 Perşembe
Diğer

Fenerbahçe’nin milli kalecisi Volkan Demirel, son haftalardaki performansıyla takımın zirvede yer almasında önemli rol oynarken kariyerinin de en başarılı sezonlarından birini geçiriyor. Son 4 haftadır rakip forvetlere gol izni vermeyen Volkan, son 6 maçta ise kalesinde sadece 1 gol gördü. Tecrübeli kaleci, geride kalan 17 haftada 13 maçta kaleyi korurken, bu maçlarda kalesinde 9 gol gördü ve maç başına 0.69’luk gol yeme oranıyla son 10 sezonun en istikrarlı performansını sergiledi. Daha önceki sezonlarda Volkan maç başına 1 gol yeme oranıyla oynuyordu. Milli kalecinin en başarılı olduğu diğer sezon ise 2006-07 sezonu: (0.7 gol ortalamasıyla) Son haftalarda performansında ciddi bir yükseliş gözlenen milli kaleci Fenerbahçeli kaleci, kritik kurtarışlarıyla takımının galibiyetlerine de önemli katkıda bulundu. 360 dakikadır gol yemeyen kaleci Volkan görev yaptığı 13 maçın 6’sını gol yemeden tamamladı.


Kuyt’ta kritik gün

F.Bahçe Teknik Direktörü İsmail Kartal, Karabükspor maçında sahaya süreceği 11’i büyük ölçüde belirledi. Orta sahada Mehmet Topal-Selçuk ikilisine görev vermeyi planlayan Kartal, bu iki oyuncunun önünde ise 2 asistle Kasımpaşa maçının yıldızı Diego'ya forma verecek. Kasımpaşa maçında sakatlanan Kuyt'ın oynayıp oynamayacağı ise bugünkü son kontrolden sonra belli olacak. Kuyt yetişmezse orta sahanın solunda Caner, sağında ise Alper oynayacak. Sakat Meireles’in özel bir bandajla oynayabileceği ancak bunun riskli olduğu belirtildi. Bu arada dün idmanın ilk bölümünde takımla çalışan Kuyt ve Meireles, ikinci bölümde ise takımdan ayrı çalıştı.


Sow bugün geliyor

Senegal'in Afrika Uluslar Kupası'ndan elenmesinin ardından Moussa Sow'un bugün İstanbul’a gelmesi bekleniyor. Ancak Senegalli golcünün kafileye yetişememe ihtimali söz konusu. İdari Menajer Hasan Çetinkaya gün boyu Sow’la telefonla görüşerek durumu hakkında bilgi aldı. Yıldız oyuncu, kafileye yetişmezse özel bir araçla Karabük’e ulaştırılacak.


F.Bahçe'ye B.Münih modeli

F.Bahçe, sezon sonundaki transfer politikasını genç isimler üzerine kurdu. Sarı-lacivertliler ilk olarak kadrodaki yerli oyuncuların kalitesini yukarı çekecek. F.Bahçe, Türkiye’de ligin en iyi yerli oyuncuları ve yurt dışındaki en iyi yerli alternatifleri takıma kazandırıp, kadrodaki genç oyuncuları da kullanarak yerli kadroyu daha kaliteli hale getirmeyi hedefliyor. 

Sarı-lacivertliler, yabancı transferi olarak da takıma direkt uyum sağlayacak transferler yapacak. F.Bahçe, altyapıda Almanya’daki akademi sistemini de aynen uygulamaya başladı. Altyapıdaki oyuncuların evlerinde yemeleri gereken yemeğe kadar her şey planlanıyor ve kulüpte görevlendirilen uzman diyetisyen tarafından takip ediliyor. 15 Yaş altı takımlarında dahi rakiplerin video görüntüleriyle analizleri yapılıyor ve minik futbolculara profesyonel oyuncu oldukları hissettiriliyor. Türkiye genelinde yapılacak tesislerde de Fenerbahçe geleceğin yıldızlarını kendi altyapısından yetiştirmeyi hedefliyor.
#Fenerbahçe
#Volkan Demirel
#İsmail Kartal
9 yıl önce