|

Yalova Ortopedikler Spor Kulübü Avrupa üçüncüsü

Uluslararası Tekerlekli Sandalye Basketbol Federasyonu tarafından Hollanda’nın Arnhem kentinde organize edilen Challange Kupası’nda Türkiye’yi temsil eden Yalova Ortopedikler Spor Kulübü, Avrupa üçüncüsü oldu.

Yeni Şafak
13:53 - 26/04/2015 Pazar
Güncelleme: 10:58 - 26/04/2015 Pazar
IHA

Hollanda'da oynadığı üçüncülük, dördüncülük maçında Oldham Owls takımı ile karşılaşan YOSK rakibini 73-70 mağlup ederek büyük bir başarıya imza attı. Hollanda'nın Arnhem kentinde oynanan maçta Yalova ekibinde Rida Maataoui 25 sayı 10 ribaunt, Ahmet Mencik 21 sayı, Morteza Gharibloo 19 sayı 14 ribaunt ile oynayarak galibiyette önemli pay sahibi oldu.



Yalova Ortopedikler Spor Kulübü grup sürecinde ise dünya üçüncülüğü bulunan CTO Patendal takımını 10 sayı farkla 69-59 mağlup ederek turnuvaya iyi başladı. YOSK ikinci maçında Avusturya şampiyonu İnterwetten takımını 61-41, üçüncü ve son maçında ise Oldham Owls takımı takımını 77-67 kazanarak grubunu ilk sırada bitirdi. Yarı finalde İtalya'nın Varase ekibine 16 sayı farkla 76-60 mağlup olan Yalova Ortopedikler Spor Kulübü, üçüncülük dördüncülük maçında ise Oldham Owls takımı 73-70 yendi ve Challange Kupası'nda üçüncüsü oldu.



Türkiye'ye kupa ile döndükleri için büyük mutluluk duyduklarını belirten Yalova Ortopedikler Spor Kulübü Başkanı Alpaslan Erkoç, "Türkiye'yi ve Yalova'yı Hollanda'da en iyi şekilde temsil ettiğimize inanıyoruz. Yalova Ortopedikler Spor Kulübü olarak Hollanda'da dan üçüncülükle dönüyoruz. Bu bizim için büyük bir başarı. Yalova'ya her zaman ilkleri yaşatıyoruz ve yaşatmaya devam edeceğiz. Bize destek verenlere çok teşekkür ediyorum" dedi.

#Tekerlekli Sandalye Basketbol Federasyonu
#yalova Ortopedikler Spor Kulübü
#holanda
#Challange Kupası
9 yıl önce