|

Yanal 2010-2011 sezonu için konuştu

Trabzonspor Teknik Direktörü Ersun Yanal, Trabzonspor'un oynayacağı futbolla fark yaratacağını belirterek, takımın ligin içinde bir renk olacağını söyledi. Tecrübeli çalıştırıcı '2010-2011 sezonun şampiyonu kim?' sorusuna da yanıt verdi.

Yeni Şafak
13:39 - 20/11/2014 Perşembe
Güncelleme: 11:45 - 20/11/2014 Perşembe
AA
Mehmet Ali Yılmaz Tesisleri'nde görevde bulunduğu 8'inci günde ilk kez basın toplantısı düzenleyen Yanal, bu süreç içerisinde kendisine destek olan ve Trabzonspor'a gelmesinde katkısı bulunan Başkan İbrahim Hacıosmanoğlu ve yönetim kuruluna teşekkür etti.


Kendisinin daha önce bordo-mavili kulüpte görev aldığını hatırlatan Yanal, şunları kaydetti: "Bildiğiniz gibi yabancı değilim, içinizden biriyim. Sizinle yaklaşık 19 aylık süreçte beraber oldum. Beni iyi tanıyorsunuz, futbol olarak yapabileceklerimi, nasıl oyun tarzı belirlediğimi biliyorsunuz. Trabzonspor takımı, oynayacağı futbolla fark yaratacaktır. Ligin içinde bir renk olacaktır bu kesin. Futbolu 90 dakika bırakmayan, sonucu almak için rakibe ve kendisine saygı duyan, sonuna kadar mücadele eden tempolu oynayan, keyif veren, keyif alan her şeyiyle maç kazanma arzusunu taraftara hissettiren bir takım olacak. Bunun için de çalışmalara başladık."


Yanal, imza töreninde sadece basına fotoğraf verilmesi ve açıklama yapmamasına da değinerek, o gün Trabzon'a yeni geldiğini ve sağlık açısından  biraz rahatsız olduğunu söyledi. Trabzonspor'un anlaştığı bir teknik adamla imza töreni yapmasının önemli olduğunu anlatan Yanal,   "O gün basın toplantısı beklentiniz oldu ama biz o gün imza için birlikteydik" dedi.


'Hep beraber yürüyeceğiz'

Yanal, törenin ardından göreve başladığını, taraflı ve tarafsız kendisiyle ilgili bir çok yorum yapıldığına dikkati çekerek, bunlara saygı duyduğunu anlattı.


"Görmeden, işitmeden birtakım yorumları yapmamaya özen gösterin" diyen Yanal, Trabzonspor taraftarına izlettirecekleri takımla ilgili çalışmaları çok kısa sürede paylaşacaklarını söyledi.


Elindeki kadronun genç ve yetenekli bir ekip olduğunu belirten Yanal, Trabzonspor'un mücadelesini üst düzey tutacak bir takım olduğunu kaydetti.


Yanal, Trabzonspor seyircisinin istediği coşkuda takımın sahada olacağını dile getirerek, 14 puanlık kaybı telafi etmeyi hep beraber çalışacaklarını söyledi.


Yanal, gazetecilerin, Trabzonspor'da 1.5 yılda 5 teknik adamın görev yapmasının kendisinde bir soru işareti oluşturup oluşturmadığı şeklindeki soru üzerine şunları kaydetti: "Türkiye'de yaşıyorum. Bu yapıyı çok iyi biliyorum. Bunu değiştirmek hepimizin işi. Size de çok ciddi görevler düşüyor. Bu konuda istikrarlı bir katkının, tutumun, tutarlılığının oluşması. Ben Trabzonspor camiasını iyi tanıdığımı, ihtiyacı olan beklentisinin, bu duruşun artık zamanı geldiğinin farkındayım. Büyük bir uğraş vereceğiz."


Kadro dışı futbolculara af yok

Yanal, kadro dışı bırakılan Mustafa Yumlu ve Zeki Yavru'nun affedilmesi konusunun gündemlerinde olmadığını belirterek, "Bu idari bir karar. Bu kararın kararlılığını bana ilettiklerinde görüşmelerin henüz ilk başındaydık. Buna saygı duyuyorum, Takım yapısını az çok bilen biri olarak şu anda bunu düşünmediğimi size aktarmak istiyorum. Gündemimizde bir zaman dilimi yok" diye konuştu.


'Trabzonspor için her yer Trabzon olacak'

Galatasaray maçıyla yeni bir döneme başlayacaklarını ifade eden Yanal, bu maçta sahaya kazanmak için çıkacaklarını belirtti.


Yanal,  her maçı kazanmak için sahada olacaklarını vurgulayarak, konuşmasını şöyle sürdürdü: "Trabzonspor için her yer Trabzon olacak çünkü biz her yeri Trabzon yapmak için mücadele ediyoruz ve hep birlikte mücadele ediyoruz. Bu inancı ortaya koyacağız. Galatasaray maçı bizim kazanmak için oynayacağımız bir maçtır. Sonuçta bir takım var, sezon başından beri birlikteler.  Onlar da bana katkı yapacaklar. Fazla çalışma imkanı bulamadığımız ortaya çıkaracağımız kadroda düşünce boşluğu var ama o boşluğu dolduracağımıza inanıyorum. Kısa süre ama böyle maçların motivasyonu çok iyidir. Oyuncularımın sahada  motivasyonla oyun şeklinin farklı olduğunu gösterecektir. Handikapları olduğu gibi avantajları da var. Biz bunu avantaja çevirmek istiyoruz."


Yeni kaleci alınmayacak

Yanal, Onur Recep Kıvrak'ın sakatlığı nedeniyle kaleyi devralan Fatih'in de iyi performans gösterdiğini anlatarak,  herhangi bir kaleci alınmasının gündemlerinde olmadığını ifade etti.


2010-2011 sezonu şampiyonluğu

Yanal, bir gazetecinin, "futbolda şike sürecinin yaşandığı 2010-2011 sezonun şampiyonu kim?" şeklindeki soru üzerine,  şunları söyledi:

"Biz teknik adamlar, futbolcular saha içinde kalıp saha dışını yönetmeye kalkmayalım. Bu iş üzerinden politika üretmeyelim. Bu bizim için oldukça zararlı şeyler. Bizler saha içinde görevliyiz, saha içindeki performanstan sorumluyuz. Saha içindeki performansı oluşturacak tüm odaklanmamızı gerçekleştirmek durumundayız. Onun dışındakiler bizi hiç ilgilendirmiyor. Trabzonspor'u çalıştırırken benim saha içinde organize ettiğim, kurmaya çalıştığım bir takım vardı. Bu takımı kurdum. Bu takımı kurarken de birçok arkadaşımla beraber çalıştım ve şampiyon olabilecek bir takım bıraktım. Ondan sonrası beni hiç ilgilendirmiyor."
#Trabzonspor
#futbol
#Ersun Yanal
#Süper Lig
9 yıl önce