|

Yanal yenilgi için taraftarları suçladı

Beşiktaş'a 2-0 kaybeden Trabzonspor'da teknik direktörü Ersun Yanal, tribünlerden kaynaklanan gerginlik nedeniyle maçın hakimiyetini kaybettiklerini söyledi.

Yeni Şafak
23:18 - 3/05/2015 Pazar
Güncelleme: 20:20 - 3/05/2015 Pazar
IHA

Maçın ardından düzenlenen basın toplantısında açıklamalarda bulunan Trabzonspor Teknik Direktörü Ersun Yanal, gol dakikasına kadar ortada geçen bir mücadele olduğunu belirterek, "Golden sonra her iki taraf sert ve gergindi. Bizim taraftarımızın oyunculara karşı tavrı atmosferi daha da gerdi. O dakikalarda rakibimiz bir hamle yaptı. Biz de Cardozo ile cevap verdik. Maç öncesinde bir sıkıntısı vardı. Yoksa belki onunla başlayacaktık. Tribünler nedeniyle de gerilince oyuna hakimiyetimiz azaldı. Galatasaray karşısında daha olumsuz oynamamıza rağmen kazanmıştık. Bugün sakin ve bilinçliydik" dedi.



Erkan Zengin'in yuhalanmasıyla ilgili olarak ise Yanal, "Kendi seyircinizin oyuncusunu eleştirmesi hoş değildi. Desteğe ihtiyacımız olduğu dakikalarda tepkiyle karşılaşmak bizi ileriye taşımaz. Erkan iyi bir oyuncu. Onu kazanmak ve onunla uzun süreli çalışmak daha doğru olur" ifadelerini kullandı.



'Sonuca göre eleştiriliyoruz'

Özer'in oyundan alınmasının tepkiyle karşılanmasıyla ilgili olarak ise Ersun Yanal, şunları söyledi: "Biz süreci yönetiriz. Sonuca göre konuşmayız. O an bir hamle yapmamız gerekiyordu ve bunu Özer'den yana kullandık. Bugüne kadar 500 küsur maça çıkıp 1500'ün üzerinde oyuncu değiştirdik. Bu olumlu da olabilir, olumsuz da. Süreci yönetenler olarak sonuca göre eleştiriliyoruz."



Hedefleriyle ilgili olarak ise Yanal, "Oynayacağımız 5 karşılaşma daha var. Rakiplerimizle Avrupa Ligi hedefi konusunda aramızda puan farkı yok. Sezon başında oluşturulan kadroyu bugün konuşmak doğru değil. Bir çok sıkıntılı süreç yaşadık. Dönem dönem oyuncu kadromuzu kullanamadık. Bugün iki yabancı oyuncuyla başladık. Transferler uyum ve adaptasyon sorununu da beraberinde getirebilir. Mevcut şartlar dahilinde elimizdeki kadroyu en iyi kullanmak durumundayız" ifadelerini kullandı.

#trabzonspor
#ersun yanal
#beşiktaş
9 yıl önce