|

Yapacak daha çok işimiz var

“Sezon başında herkes ‘Eyüpspor maça çıksın yeter’ diyordu. Biz bu durumdayken bile çoğu kulübün düştüğü yanlışlara düşmedik. Küçük bütçelerle karakterli takım oluşturduk. Herkes bir saat idman yaparken biz iki saat yaptık. Cenabı hak da bize bu şampiyonluğu nasip etti”

Yeni Şafak
04:00 - 7/05/2015 Perşembe
Güncelleme: 22:36 - 6/05/2015 Çarşamba
Yeni Şafak

Spor Toto 3. Lig 2. Grup'ta şampiyon olarak 1 yıllık aradan sonra yeniden Spor Toto 2. Lig'e adını yazdırmanın gururunu yaşayan Eyüpspor'da zaferin mimarları kuşkusuz futbolcular ve teknik direktör Hikmet Sevim olurken başarıda en az onlar kadar payı olan biri de Başkan Ali Recep Kızıltepe… 96 yıllık tarihi olan Eyüpspor'un hacizde olan kupalarını geri alarak tarihine sahip çıkan, yola da '2. Lig' parolasıyla çıkan başkan Kızıltepe, verdiği sözü yerine getirmenin haklı gururu içerisinde. Yeni Şafak olarak zoru başaran Başkan Ali Recep Kızıltepe'ye başarı hikayesini sorduk; yaptığı onca şeye rağmen mütevazi davranan Başkan Kızıltepe'nin ilk sözü yine de "Bu başarı futbocuların ve teknik direktör Hikmet Sevim'in" ifadesi oluyor.



“Eyüpspor'un tarihi bir misyonu var. Bu ismin yaşamasının, ayakta kalmasının, var olmasının en önemli özelliği bu. Önemli bir spor tarihine sahip. Amatörden başlamış, profesyonele çıkmış önemli sporcular yetiştirmiş, önemli spor adamları burada göreve gelmiş. Muhteşem bir tarih. Tabi her kulübün başına gelen sıkıntıları Eyüpspor da yaşamış. Zaman zaman iyi günler görmüş, zaman zaman maddi sıkıntılar atlatmış. Biz de böyle bir dönemde görevi devraldık. Eyüp Belediye Başkanımız Remzi Aydın, bizi bu göreve layık gördü sağ olsun. Biz de onun desteğiyle başa geldik ve ilk adımı takımı yeniden yapılandırmayla attık. Hikmet Sevim hocamızı takımın başına getirdik. Bizim gayretlerimiz, belediyenin de desteğiyle takım bu günleri gördü.”



İLK ADIM KURUMSALLAŞMA


“Çok zor bir grupta mücadele ettik. Sahamızdaki ilk mağlubiyeti ilk yarının son maçında aldık. Sezon başında öyle bir durumdaydık ki herkes 'Eyüpspor maça çıksın o bile başarı' diyordu. Bizi tanıyanlar bilir, iddialı insanlarız, küçük şeylerle uğraşmayız. Eyüp Sultan da büyük başarıları hak ediyor. Çoğu kulübün düştüğü yanlışlara düşmedik. Geçmişten kalan bilgi becerilerimiz deneyimimiz bunu sağladı. İstanbul Büyükşehir Belediyespor'da 20 yıllık bir yöneticilik deneyimimiz var. Bu bizim için önemli bir mektepti. Oradaki bilgilerimizi buraya aktardık. En büyük yapılandırmayı yaparak kurumsallaşmayı sağlamaya çalıştık. Hala daha devam ediyoruz, yapılacak çok şey var.”



“Takımın içindeki hiyerarşiyi, tertibi, aldığımız futbolcuların karakter yapısını inceleyerek takım oluşturduk. Küçük bütçelerle yaptık bunu. Buna müsait bir bütçemiz yoktu. Geçmişten kalan sıkıntılar vardı. Bütün bunlara rağmen çok çalıştık. Herkes bir saat idman yaparken biz iki saat yaptık. Herkes bir idman yaparken biz iki yaptık. Herkes bir saat dinlenirken, biz 15 dakika dinlendik. Önce biz çalıştık, sonra futbolcu ve teknik heyetin çalışmasını sağladık. Cenabı hak da bize bu şampiyonluğu nasip etti.”



2. LİG ŞAMPİYONLUĞU İÇİN HAZIRIZ


“Önümüzdeki yıl daha genç, daha dinamik, daha yetenekli, daha eksikleri tamamlanmış bir Eyüpspor ile PTT 1. Lig hedefi için oynayacağız. Önümüzdeki sezon olmazsa da bir sonraki sezon ligin en sıkıntı veren takımı olacağız. Elimizden gelen gayreti vereceğiz. Şampiyonluk bir takıma has. Diğer takımların ne yapacağını şimdiden kestiremediğimiz için şimdiden 'o takım biz oluruz' diyemeyiz. Ama o takım olmak için gereken her şeyi yaparız. Yönetim olarak bilgi, birikim, deneyim her şeyimiz yeterli.”


“İnşallah önümüzdeki sene hep beraber aynı ekiple birlikte; Eyüp Belediye Başkanı Remzi Aydın, sivil toplum kuruluşları işbirliğiyle önemli başarılara imza atacağız. Eyüpspor farklı bir kulüp, farklı bir takım, farklı bir yapı olarak her zaman kendisini belli edecek.”



Şampiyonluğun mimarı hocamız Hikmet Sevim


“Bu işin en büyük mimarlarından birisi de teknik direktörümüz Hikmet Sevim'dir. Türkiye'nin en önemli teknik direktörlerinden biridir. Türkiye'de hiç olmayan imkanlarla önemli başarılara imza atmış insan. Hayat tarzı ve düşünce tarzıyla belki tercih edilmemiş, Sakarya çevresinde kendi ideallerini futbola yansıtmak için mücadele vermiş bir hocamızdır. Onun da futbol sahnesinde bu başarıya ortak olmasını, önemli mimarlarından biri olmasından ayrıca gururluyuz.”


“Futbolcu kadrosunun da eksiklerini tamamlarız. Belki bizimle çalışmak istemeyenler vardı. Ama onların yerine onların eksiklerini tamamlayacak olan yeni transferlerle bu işi kapatır gideriz.”



İnancın zaferi


Başkan Ali Recep Kızıltepe'nin de dediği gibi 'Şampiyonluğun en büyük mimarı' teknik direktör Hikmet Sevim, başarıda payı kendinden çok yönetim ve futbolculara adadı. Elde edilen şampiyonluğu "İnancın zaferi" olarak nitelendiren tecrübeli çalıştırıcı, “Yola 2. Lig hedefiyle çıktık, bu hedef doğrultusunda bir takım kuruldu; her türlü imkan sağlandı. Şampiyonluk kolay olmadı. Eyüpspor, şampiyonluğa inandı ve başardı” dedi. Spor Toto 2. Lig'de hedeflerinin şampiyonluk yaşayıp PTT 1. Lig'e çıkmak olduğunu kaydeden Hikmet Sevim, “Daha zorlu bir maratonda koşacağız, daha güçlü takımlarla karşılaşacağız. Hedefimiz PTT 1. Lig” diye konuştu.



Taraftarımız bazı hataları düzelttiler


“Muhteşem bir seyircimiz var. Geçmişten kalan nam salmış bazı eksi şeyleri bu sene minimuma indirdiler sağ olsunlar. Önümüzdeki sezon tamamen yok edecekler. Takımla arada olması gereken samimiyeti maksimum düzeyde sağlıyoruz, ama kulübü biz yönetiyoruz.”



Eyüpspor kulüplere örnek olacak


“Türk futbolu büyük sıkıntılar içerisinde. Eyüpspor geleneksel kronik hale gelmiş sıkıntıları yaşayan kulüplere bu manada bunları izole etmede kurtulmada bir örnek de oluşturabilir umudundayız. Böyle bir çalışma içerisindeyiz. Eyüpspor bu manada isim yapacak örnek olacak. Futbol sahalarında bunu göstermiş olacağız.”





#Hikmet Sevim
#Ali Recep Kızıltepe
#eyüpspor
9 yıl önce