|

Yeni Diyarbakırspor'un kararı destek bulmadı

Spor Toto 3. Lig takımlarından Yeni Diyarbakırspor'un ligden çekilme kararı ve bölgede ayrı bir lig kurulmasına ilişkin açıklaması destek bulmadı.

Yeni Şafak
17:57 - 21/05/2015 Perşembe
Güncelleme: 15:04 - 21/05/2015 Perşembe
AA

Spor Toto 3. Lig takımlarından Yeni Diyarbakırspor'un, Denizli Büyükşehir Belediyespor ile oynanan play-off yarı final rövanş maçında çıkan olayların ardından, Türkiye Futbol Federasyonu'nun (TFF) tarafsızlığını yitirdiğini ileri sürerek, ligden çekilme kararı ve bölgede ayrı bir lig kurulmasına ilişkin açıklaması destek bulmadı.



Diyarbakır Büyükşehir Belediyespor Kulüp Başkanı İhsan Avcı yaptığı açıklamada, maçta hakemin verdiği penaltı kararını eleştirerek, bu kararın Yeni Diyarbakırspor'un bir yıllık emeğini heba ettiğini ancak ligden çekilmenin doğru bir karar olmadığını söyledi.



Avcı, hakemlerin bölge takımlarına yönelik yanlı tutumlarına karşı TFF'nin sessiz kalmasını eleştirdiklerini, maçı yöneten hakemin lisansının iptal edilmesi gerektiğini savundu.



Yeni Diyarbakırspor'un bölge takımlarıyla yarın bir toplantı gerçekleştireceğini ifade eden Avcı, "Yarın toplantıya katılacağız. Hakeme yönelik tepkilerinde haklılar ancak ligden çekilmenin çok doğru bir karar olmadığını düşünüyoruz. Her zeminde Yeni Diyarbakırspor'un yaşadığı mağduriyeti ve sıkıntıyı dile getireceğiz. Haksızlığı teşhir etmek için her zaman Yeni Diyarbakırspor'un yanında olacağız" diye konuştu.



Avcı, Yeni Diyarbakırspor'un alacağı her karara saygı duyacaklarını dile getirerek, "Ancak bizim gündemimizde çekilme gibi bir karar yok" ifadesini kullandı.



Gülmez: O kulübü bağlar


Batman Petrolspor Kulüp Başkanı Aydın Gülmez de Yeni Diyarbakırspor- Denizli Büyükşehir Belediyespor maçında çıkan olaylardan üzüntü duyduklarını belirterek, "Neticede bu futbol oyunudur, hakemin verdiği karara yapılacak bir şey yok" dedi.



Bölge ligi kurulmasına ilişkin Yeni Diyarbakırspor'un teklifte bulunduğunu anımsatan Gülmez, şöyle devam etti:



"Yeni Diyarbakırspor'un aldığı karar sadece o kulübü bağlar, diğer kulüpleri bağlamıyor. Diğer başkanlar toplanır, herkes fikrini söyler, ortak bir karar alınır. Yeni Diyarbakırspor başkan ve yöneticileri bizimle görüşme talep ettiler. İnşallah bu kararın değişeceğini düşünüyorum.”



Profesyonel liglerde bölge takımlarının azlığına dikkati çeken Gülmez, "Diyarbakır var, biz varız, son olarak da Cizre ve Bingöl takımları dahil oldu. Kulüp mü var çekiliyoruz?" şeklinde konuştu.



"Bu kararı yeniden gözden geçirsinler"

Amatör Spor Kulüpleri Konfederasyonu (ASKF) Şube Başkanvekili Kenan Aksu ise maçta hakemin yanlı karar vererek Yeni Diyarbakırspor'u mağdur ettiğini söyledi.



Aksu, Yeni Diyarbakırspor'un ligden çekilme kararı için de şunları söyledi:



"Haksız bir karar karşısında çıkıp ligden çekilme konusunu dile getirmek doğru değil. Çünkü ligden çekilme yerine hak aranmalıdır, yasal yollara başvurulmalıdır. Hatta TFF'nin üzerinde UEFA, FIFA var, bunlara şikayet yapılabilir. Bizim yapacağımız ligden çekilme olmamalıdır, takım ligde kalmalıdır. Bu kararı gözden geçirsinler. Ligden çekilmememiz, mücadele etmemiz lazım. Mağduriyetin sonucu ligden çekilme olmamalıdır."



"Bu söylemleri uygun bulmuyoruz"

Çözüm Süreci Sivil İnisiyatif Derneği (ÇÖZÜMDER) Başkanı Ercan Ezgin de bugüne kadar Diyarbakır'ın birçok takımına hakemlerin adil davranmadığını belirtti.



Denizli Büyükşehir Belediyespor maçı sonrasında yaşanan olayların kendilerini çok üzdüğünü ifade eden Ezgin, "Yaşanmaması gereken olaylardır. Anlık olsa da Diyarbakır'a yakışmayan tabloydu" dedi.



Ezgin, Yeni Diyarbakırspor yönetiminin aldığı çekilme kararını gözden geçirmesi gerektiğini savunarak, şunları kaydetti:



"Ligde çekilme kararı ve bölge ligi kurma çağrısı, sporun dostluk, birlik, beraberlik, kardeşlik ruhuna ters düşer. Bu ileride bölgeler ve insanlar arasındaki uzlaşı ve diyalog kanallarının da kapanmasına yol açar. Sıkıntı doğurabilecek, tehlikeli söylemlerdir. Yani fayda getirecek söylemler değildir, bu söylemleri uygun bulmuyoruz. Ligden çekilme kararı doğru değildir, anlık verilen bir karardır. Eminim ki bu kararın geri dönüşü olacaktır. "



Diyarbakırspor Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği Başkanı Ramazan Tugay da TFF'nin Yeni Diyarbakırspor'u 3-0 hükmen mağlup saymasının beklenen bir karar olduğunu dile getirerek, "TFF yıllardır bu bölgeye yanlı bir tutumla yaklaşıyor. En son Denizli Büyükşehir Belediyespor ile oynanan maçta hakemin verdiği penaltı kararıyla bir yıllık emek boşa gitti. Ligden çekilme kararı bölge kulüplerinin yapacağı toplantıda netlik kazanacak. Alınacak karara herkesin saygı duyması gerekir" diye konuştu.



#yeni diyarbakırspor
#destek bulamadı
#ligden çekilme
9 yıl önce