|

Yıldırım köpürdü: Bu çapulcular...

Fenerbahçe Kulüp Başkanı Aziz Yıldırım, Başakşehir maçı sonrası takım otobüsüne saldıranlara sert tepki gösterdi. Yıldırım isim vermeden gazetede ilan yayınlayanlar için de 'Böyle çapulcular yönetime gelemeyecekler' dedi.

Yeni Şafak
15:36 - 27/05/2015 Çarşamba
Güncelleme: 13:20 - 27/05/2015 Çarşamba
IHA

Futbol takımının şampiyon olmadığını, Galatasaray'ın da 13 sene şampiyon olamadığını hatırlatan Yıldırım, “Yüz adam futbolculara yumurta atıyor. Bunlar hakkında gereken her şeyi yapacağım. Takımımız Rize'de kurşunlandı. Siz hiç Avrupa'da duydunuz mu birinin kurşunlandığını. Biz kurşunlandık, nerede failler? Bunlar mı yaptı kurşunlanmayı, bu ilanı verenler mi yaptı. Bu stattaki organizasyonlar, GFB denen gruba destek olanlar da bunlar mıydı? İşin özü şu; kongre beni seçerse mahkeme kararına kadar adayım. Kongre dışında ayak oyunları ile yapılacak her oyun karşısında beni bulurlar. Yürekleri olmayan, evlerinden çıkamayacak adamlar gazeteye verdikleri parayı kulübe versinler. Kongre hayırlı ve uğurlu olur inşallah. Kongre üyeleri kime teveccüh gösterirse saygıyla karşılayacağız. Böyle çapulcular yönetime gelemeyecekler, bunları bilsinler. Bunların kimler olduğunu isim isim kongrede açıklayacağım" şeklinde konuştu.



'Benim itibarım başkan olmadan önce de vardı'

Yıldırım, 17 senedir kimseyi tehdit etmediğini dile getirerek, "Sen aday olma, ortak aday gösterelim diyorlar. Kim bu ortak aday? Fenerbahçe'nin pozisyonunu benden daha iyi bilen var mı? Hangi bütçeyle geliyorsunuz, ne yatırımlar yapacaksınız? Bütün istediğiniz Aziz Yıldırım gitsin mi? Aziz Yıldırım giderse Fenerbahçe 3 ayda bir kongre yapar. İnsanlar alıştılar. Aziz Yıldırım kendi cebinden 9 milyon ödedi, kimse ödeyemezken. 30 milyon dolar harcadım cebimden. Çuval içinden para getirdim. O zaman param vardı. Bir Allah'ın kulu çıkıp da 'başkan Fenerbahçe'yi kullandı para kazandı' desin. Fenerbahçe'ye ömrümü verdim. Hayatımı verdim. Benim itibarım başkan olmadan önce de vardı. Her yere tek başıma çıkıyorum. Yanımda bir şoför var. Bir de koruma verdi devlet, o var. Herkesi ben koruyorum zaten. Herkes sevgi gösteriyor. Ben kime sevgi göstermedim, kulübe ihanet edenlere. Ceplerine paralar koyuyorlardı. Onları gönderdim" açıklamasını yaptı.



'Ödlek ördekleri yönetici yaptırmam'

İsmail Kartal'a yine kefil olduğunu vurgulayan Yıldırım, “Suçlu benim. Ama ben 50 milyon Euro harcasam şampiyon yapardım. Kulüp batak, Aziz Yıldırım büyük başkan olurdu. Fenerbahçe'ye ihanet etmem. Genel kurula herkesin katılmasını bekliyoruz. Kimseyi aratmayacağım. 'Gelin oy verin' gibi bir çalışma yapmayacağız. Bir tek derdim var, o da kulübün üstündeki lekeyi kaldırmak. Ben ve arkadaşımın üzerindeki lekeyi kaldırmak. Uzarsa bir mahkeme daha uzar. O zaman da kongre kararı alırım. Kim seçilirse kulübü yönetir. Ödlek ördekleri bu kulübe yönetici yaptırmam. Benim muhalefetim de çok sert olur" açıklamasında bulundu.


Yıldırım, suçu kendinde aradığını söyleyerek, “Tribünde oturmak istiyorum. Fenerbahçe yendiğinde alkışlamak, yenildiğinde de üzülüp evime gitmek istiyorum. Şu an bunu yapamıyorum. Kimseyi suçlayamıyorum, suçu kendimde arıyorum. Kendi kendime soruyorum, 'neden başkanlık yapıyorsun' diye" dedi.

#Fenerbahçe
#Aziz Yıldırım
#Genel Kurul
9 yıl önce