|

Yıldızlar parlamıyor

Beşiktaş Başkanı Fikret Orman, Galatasaray maçında yaşanan olayları ve alınan mağlubiyeti hakem üçlüsüne mal etti. Kendilerinin de hataları olduğunu kabul eden Orman, 'Takımımız yıldızlar topluluğu ama bazıları futbol oynamaya değil, şov yapmaya çalışıyor. Sezon sonu birçok şey değişecek' dedi

Engin Albayrak
00:00 - 18/04/2012 Çarşamba
Güncelleme: 03:00 - 18/04/2012 Çarşamba
Yeni Şafak
Yıldızlar parlamıyor
Yıldızlar parlamıyor

Beşiktaş Başkanı Fikret Orman, derbi sonrası olayların baş aktörü olarak Hüseyin Göçek'i gösterdi. Başkan Orman, maç sonrası statta kurmaylarıyla maçın değerlendirmesini yaparken, 'Bu olayların asıl sorumlusu hakem üçlüsüdür. Oyun tam da iyi giderken ofsayttan yediğimiz golün verilmesi fitilin ateşlenmesine neden oldu. Biz bu acıyı çekerken hakemler de çekmeli. Olayları kesinlikle tasvip etmiyoruz ama bunların hepsi hem 34 haftanın verdiği stress, hem de hakemlerin vermiş olduğu ters kararlardır' dedi. Takımdaki bazı oyuncuların sezonu bitirmiş havasında olduğunu belirten Orman,


'Takımımız yıldızlar topluluğu ama o yıldızlar malesef parlamıyor. Bazı futbolcular futbol oynamaya değil şov yapmaya çalışıyor. Sezon sonunda duruma göre takımda gereken operasyon yapılacak. Ama görünen o ki çok şey değişecek' diyerek üstü kapalı operasyon sinyali verdi.

OFSAYT GOLÜ ALT ÜST ETTİ

Beşiktaş Yönetim Kurulu Üyesi Tamer Kıran ise maçı kendi hataları kadar, özellikle yardımcı hakemin hatalarının böyle bir sonucu getirdiğini savundu ve '10 gündür yapmaya çalıştığımız tek şey Beşiktaş'ın ligin en iyi takımı olduğunu futbolculara hatırlatmaya çalışmaktı. İlk 15 dakikadaki mücadeleyi ve azmi görünce 'Bu iş oldu galiba' dedim. Fakat ofsayttan yediğimiz gol her şeyi alt üst etti' yorumunu yaptı.


Yönetim Q7'nin ipini kesti

Beşiktaş'ta bu sezon yaptıklarıyla tepki çeken Quaresma'yı taraftardan sonra artık yönetim de sildi. Derbi maçta yine yokları oynayan Portekizli futbolcu, 80. dakikada oyundan alınınca kulübeye geldiği anda Beşiktaş taraftarı büyük tepki gösterdi. Quaresma da tribünlere el kol hareketi yapınca, ortalık iyice gerildi. Quaresma'nın durumunu görüşen yönetim menajeri Jorge Mendes'e satılması için tam yetki verdi.


Saha kapanırsa zarar yaklaşık 4 milyon TL

Bu sezon taraftarların neden olduğu saha olayları nedeniyle 5 kez ceza alan Beşiktaş'ın G.Saray maçındaki olaylar sonrası 1 maç dahi sahası kapanırsa bilet satış, naklen yayın, reklam gelirleri dahil 4 milyon TL'ye yakın zararı olacak. Öte yandan saha kapama cezası gelirse üçlü bilet kampanyasıyla bilet alan taraftarlara paraları geri iade edilecek.


Amigolar için de ceza bekleniyor

G.Saray maçındaki olaylar nedeniyle en az 2 maç saha kapama cezası alması beklenen Beşiktaş, karşılaşma öncesinde orta sahada taraftarlara tezahürat yaptıran Amigo Emrah nedeniyle de ekstra para cezası alacak.


Genç Portekizliler kadro dışı

Beşiktaş'ta Portekizli oyuncular Sidnei, Alves ve Bebe, 'özel hayatlarına dikkat etmemeleri' nedeniyle kadro dışı bırakıldı. Siyah-beyazlı takımda fazla forma şansı bulamayan 3 futbolcu, bundan böyle bir antrenör nezaretinde takımdan ayrı olarak çalışacak. Bebe ve Sidnei, Beşiktaş'ta kiralık olarak forma giyerken; Alves'in bonservisinin 3'te 2'si siyah-beyazlı takımda bulunuyor.



12 yıl önce