|

Yok artık Pektemek

G.Birliği ve Beşiktaş kariyerinde rekor sayıda sakatlık yaşayan, neredeyse sakatlanmadık yeri kalmayan Mustafa Pektemek’in bu kez sağ ayak 4. parmağında kırık tespit edildi. Genç golcü, idmanda Necip ile girdiği ikili mücadelede ayağına darbe almıştı.

Yeni Şafak ve
04:00 - 28/03/2015 Cumartesi
Güncelleme: 22:40 - 27/03/2015 Cuma
Yeni Şafak

Beşiktaş'ta hemen hemen sıkıntısız tamamladığı maçı olmayan Mustafa Pektemek'ten dün üzücü bir haber daha geldi. Önceki gün akşam idmanında Necip Uysal ile girdiği ikili mücadele sonrası yere düşen ve sonrasında çalışmaya devam eden Pektemek'in çekilen MR'ında kırık tespit edildi. Gece ağrı hissedince tekrardan kontrole alınan genç golcünün sakatlığıyla ilgili daha doğru teşhis için dün MR'ı çekildi. Sağ ayak 4. parmağında kırık tespit edilen Beşiktaşlı futbolcunun yaklaşık 1 ay sahalardan uzak kalacağı açıklandı. Bu sezon 5. kez sakatlanan Pektemek, ligin ilk yarısında 7 Aralık 2014'de Trabzonspor maçında rakibiyle çarpışması sonrası 57 gün sahalardan uzak kalmış, 22 Şubat'ta oynanan Eskişehirspor maçıyla sahalara dönmüştü.



Kariyeri boyunca başı sakatlıklardan kurtulmayan Pektemek, siyah-beyazlı takımla yeni sözleşme imzaladığı bu sezon da şanssızlıklar yakasını bırakmadı. Bu sezon başında bağ yaralanması sonrası 10 gün sahalardan uzak kalan genç golcü, ardından uyluk yırtığı nedeniyle tam 23 gün daha futbola ara verdi. 6 Kasım'da ayak bileği sakatlığı nedeniyle 1 hafta daha maç kaçıran Pektemek, en uzun ayrılığı Trabzonspor maçında yüzüne aldığı darbe sonrası oluşan kırıklar sonrası 57 günlük arayla yaşadı. Pektemek, dönüşünün ardından ligde Eskişehirspor, Balıkesirspor, Sivasspor, Kayseri Erciyesspor, kupada Çaykur Rizespor ve Kayserispor, UEFA Avrupa Ligi'nde de Club Brugge maçlarında forma giydi.



Yurt dışından özel makine!


Parmağı kırılan Mustafa Pektemek'in tedavisine hemen başlanırken, dönüşünün kısa tutulması için ayağına Almanya'dan getirtilen ve kırık tedavilerinde kullanılan özel bir makine takıldı. Tecrübelli oyuncunun böylece sahalara daha çabuk dönmesi amaçlanıyor.



#Beşiktaş
#Mustafa Pektemek
#sakatlık
9 yıl önce