|

Yolunuz açık olsun

Futbolda yeni sezon Trabzon-Vllaznia maçıyla resmen başlıyor. Avrupa Kupaları'ndaki 5 temsilcimizden biri olan Karadeniz Fırtınası, İnter Toto Kupası 2. tur ilk maçında Arnavut rakibiyle karşılaşacak. Avni Aker Stadı'nda 19.00'da başlayacak mücadeleyi LİG TV naklen yayınlayacak.

00:00 - 8/07/2007 Pazar
Güncelleme: 23:25 - 7/07/2007 Cumartesi
Yeni Şafak
Yolunuz açık olsun
Yolunuz açık olsun

Futbolda Avrupa Kupaları maratonu bugün oynanacak Trabzonspor-Vllaznia maçıyla başlıyor. Ülkemizi kupalarda temsil edecek 5 takımdan biri olan bordo-mavililer, Avni Aker Stadı'nda, Arnavut futbolunun güçlü ekiplerinden biri olan Vllaznia'yı ağırlayacak. Aynı zamanda sezonun açılış maçı olan bu mücadele 19.00'da LİG TV'den naklen yayınlanacak. İnter Toto Kupası'nda 2 tur geçmesi halinde UEFA Kupası'na yükselecek olan Trabzonspor, kendi sahasında oynayacağı ilk maçta avantajlı bir skor elde etmeyi hedefliyor. Bu maçın rövanşı 14 Temmuz'da Arnuvutluk'ta oynanacak.

DESTEK ÇAĞRISI

Trabzonsporlu futbolcular zorlu karşılaşmanın hazırlıklarını tamamladı. Bordo-mavililerde futbolcular turu geçeceklerinden emin olduklarını söylediler. Teknik Direktör Ziya Doğan son çalışmada futbolcularını rakibi küçümsememeleri konusunda uyardı. Tecrübeli çalıştırıcı, kağıt üzerinde favori gösterildiklerini ancak maçın sahada kazanılacağını söylerek, futbolcularından oyunun her bölümünde rakibe pres yapmalarını ve mücadele etmelerini istedi. Bordo-mavili futbolcular taraftara da çağrıda bulunarak, “Seyirci en büyük güvencemiz. Onlardan bu maçta bizi yalnız bırakmamalarını istiyoruz. Seyircimizin desteği ile tur biletini ilk maçta kapatacağımıza inanıyoruz” açıklamasını yaptı. n Kamil ANAHAR

Gökdeniz'e özel görev

İlk maçta avantajlı bir skor elde etmeyi hedefleyen Trabzon-spor maça hücum oyuncularının ağırlıkta olduğu bir kadroyla çıkacak. Bordo-mavili takımda en önemli görevi Gökdeniz üstlenecek. Milli futbolcu ataklara katılacak, savunmaya yardım edecek. Trabzonspor'da hücum organizasyonları Gökdeniz'le başlayacak. Teknik Direktör Ziya Doğan savunmadaki isimleri de rakibin hızlı forvet oyuncularına karşı uyardı.

Vllaznia kafilesi iddialı geldi

Trabzonspor'un rakibi Arnavut temsilcisi Vllaznia dün sabah erken saatlerde Trabzon'a geldi. THY'ye ait tarifeli uçalka sabah 06.30'da Trabzon'da olan kafileyi, Trabzonspor Kulübü Profesyonel Şube Menajeri Necmi Perekli karşıladı. 18 futbolcu ile birlikte 23 kişinin yer aldığı kafile havalimanından Usta Park Otel'e hareket etti. Son çalışmasını dün 19.00'da Haluk Ulusoy Kamp ve Eğitim Merkezi'nde gerçekleştiren Arnavut futbolcular, Trabzonspor'un bu maçta favori gösterildiğini ancak iki maç sonunda turu geçen tarafın kendileri olacağını iddia etti.

İnter Toto'da ikinci randevu

Bordo-mavililer Avrupa Kupaları'nda bugüne kadar 76 maç oynadı. Bunlardan 29'unu kazanan bordo-mavililer, 29 maçta sahadan yenilgi ile ayrıldı. İnter Toto Kupası'na ikinci kez katılan Trabzonspor, 1999-2000 sezonunda İtalya'nın Peruggia takımına sahasında 2-1 yenilmesine karşın, deplasmanda 3-0 galip gelerek turu geçen taraf olmuştu. Bir üst turda ise Almanya'nın Hamburg takımı ile sahasında 2-2 berabere kalan bordo-mavililer, rövanşta 4-1 yenilerek elenmişti.

Başkandan birlik çağrısı

Trabzonspor Başkanı Nuri Albayrak, kulübün resmi internet sitesine yaptığı açıklamada birlik çağrısında bulundu. Albayrak, Vllaznia müsabakası öncesi yaptığı açıklamada, Trabzonspor Kulübü'nün 40. yılında her kategoride zirveyi hedeflediğini ifade ederek, bu hedefe ulaşabilmenin en önemli yolunun birlik ve bütünlükten geçtiğini vurguladı. Vlaznia karşısında iyi bir başlangıç yapmak istediklerini ve bu mücadelede taraftarları da yanlarında görmeyi beklediklerini dile getiren Başkan Albayrak, “Taraftarımızın geçmişte olduğu gibi bize vereceği destek bu yılki en önemli itici gücümüzdür. İskeletinden hiçbir oyuncu kaybetmeyen kadromuza ve teknik heyetimize hedeflerimize ulaşma konusunda inancımız tamdır” ifadesini kullandı.

17 yıl önce