|

Yolunuz açık olsun

Arsenal'e şanssız bir şekilde elenerek UEFA Avrupa Ligi'nden yoluna devam eden Beşiktaş, Tottenham, Partizan ve Asteras ile; Rostov'u eleyerek gruplara kalan Trabzonspor, M.Kharkiv, Legia Varşova ve Lokoren ile eşleşti. İlk maçlar 18 Eylül Perşembe...

Süleyman Hatısaru
00:00 - 30/08/2014 Cumartesi
Güncelleme: 23:17 - 29/08/2014 Cuma
Yeni Şafak
Yolunuz açık olsun
Yolunuz açık olsun

Kardemir Karabükspor penaltı atışları sonrasında Saint Etienne'ye elenmesiyle UEFA Avrupa Ligi gruplarında ülkemizi temsil eden iki takım olarak kalan Beşiktaş ve Trabzonspor'un rakipleri dün çekilen kuralarla belli oldu. Kura çekimine ikinci torbadan giren Beşiktaş, 1. torbadan İngiliz Tottenham, 3. torbadan Sırbistan ekibi Partizan, 4. torbadan da Yunanistan temsilcisi Asteras ile C Grubu'nda eşleşti.

Yine 2. torbada yer alan Trabzonspor ise; 1. torbadan Ukrayna ekibi Metalist Kharkiv, 3. torbada Polonya takımı Legia Varşova, 4. torbadan da Belçika temsilcisi Lokeren ile L Grubu'nda yer aldı. Temsilcilerimiz, ilk maçlarını 18 Eylül Perşembe günü oynayacak.

ORMAN: Çıkıp topumuzu oynayacağız

Beşiktaş Başkanı Fikret Orman, sıcağı sıcağına kurayı değerlendirirken gruptan çıkacak güce sahip olduklarını belirtti. Orman, 'Beşiktaş için rakip fark etmez. Çıkıp topumuzu oynayacağız' dedi.

ASLAN: Yarı final hayal değil

Trabzonspor Başkan Yardımcısı Yakup Aslan da kura değerlendirmesinde hedeflerinin Avrupa'da yarı final oynamak olduğunu hatırlattı. 'Takımda uyum tam olarak sağlandığında bu bir hayal olmayacak' diyen Aslan, grubun ne zor ne de kolay olduğunun altını çizdi.

Bu kadroyla başarı çok zor

Trabzonspor Teknik Direktörü Vahid Halilhodzic, kura değerlendirmesinde yine kadrodan yakındı. 'Öncelikle UEFA Avrupa Ligi'nde mücadele edebilecek bir kadroya ihtiyacımız var' diyen Boşnak teknik adam, 'Grubumuz umut verici. Bugün bu başarıya hazır değiliz. Çünkü hazır olmak için önümüzde 2 ay var' ifadelerini kullandı.

Malouda 750 bin Euro'ya gönderildi

Trabzonspor, teknik direktör Vahid Halilhodzic ile yaşadığı tartışma sonrası kadro dışı bırakılan Florent Malouda'nın sözleşmesi karşılıklı anlaşılarak feshedildi. Oyuncuya hak ediş olarak 150 bin Euro ve fesih bedeli olarak da 600 bin Euro ödenerek yollar ayrıldı.

Linnes sonunda Kartal

Beşiktaş, sağbek transferini nihayet sonlandırdı. Siyah-beyazlılar, Norveçli Martin Linnes ve kulübü Molde ile anlaşma sağlayarak transferi bitirdi. Norveç kulübüyle 2 milyon Euro'luk bonservis bedelinde el sıkışan siyah-beyazlılar, oyuncuyla da 5 yıllık anlaşma sağladı. 22 yaşındaki sağ bek, transfer döneminin son günü olan Pazartesi'ye kadar İstanbul'a gelerek sağlık kontrolünden geçecek. 5 yıllık sözleşmeye imza atacak Linnes'e yıllık 650 bin Euro ödenecek.

SOSA OLMAZSA BRYAN RUİZ

Sağ bek transferini bitiren Beşiktaş, ofansif orta saha için de temaslarını sürdürüyor. Jose Sosa için Metalist Kharkiv'e son teklif yapıldı ancak iki kulüp arasında, Ukrayna'daki karışıklık nedeniyle iletişimde aksaklıklar yaşanıyor. Teknik direktör Slaven Bilic'in ilk sıraya koyduğu Sosa'nın transferi gerçekleşmezse siyah-beyazlılar, Bryan Ruiz'i tekrar gündemine alacak.

Kartal'ın hücum gücü çöktü

Süper Lig'de yeni sezonun perdesini Mersin İdmanyurdu deplasmanında açacak Beşiktaş'ta eksikler can sıkıyor. Geçen sezonun son haftasındaki G.Birliği maçında gördüğü kırmızı kart nedeniyle iki maç cezası bulunan Oğuzhan'ın forma giyemeyeceği maç öncesinde siyah-beyazlı takımda 3 futbolcunun da sakatlığı bulunuyor. Arsenal maçında yaşadığı sakatlık sonrası sağ topuğuna dikiş atılan Mustafa Pektemek dışında, Tolga Zengin'in sağ ön üst adalesinde yırtık tespit edilirken, Demba Ba'nın ise sol iç yan bağında zorlanma, kemikte ödem ve kapsülde yırtık olduğu açıklandı.


10 yıl önce