|

Yönetimin madde madde zaman kazanma oyunu

25-26 Mayıs 2013'teki olağanüstü genel kurulda yönetimin görev süresini belirleyen 68. maddeye, 'Görev süresine bir defaya mahsus olmak üzere 2 yıl eklenir' şeklinde geçici bir madde ilave edilmiş, böylece yönetimin görev süresi 6 aydan 2.5 yıla çıkarılmıştı.

Yeni Şafak
15:44 - 22/05/2015 Cuma
Güncelleme: 12:48 - 22/05/2015 Cuma
Yeni Şafak

Genel kurulda bu değişikliğin oylanması sırasında büyük tartışmalar yaşanmış, tüzük değişikliğinin genel kuruldan geçmediğini ileri süren iki delege genel kurulun iptali için dava açmıştı.



Trabzon 1. Asliye Hukuk Mahkemesi, yönetimin görev süresinin 2 yıl uzatılması kararının iptaline karar vermişti. Yani Trabzonspor'da yönetimin 6 aylığına seçileceğine hükmedildi. Bordo-mavililer ise kararı temyiz için Yargıtay'a gitmişti.


Yargıtay 18. Hukuk Dairesi, yerel mahkemenin, İbrahim Hacıosmanoğlu başkanlığındaki yönetimin görev süresinin uzatılmasıyla ilgili ek maddenin iptali yönünde verdiği kararı onadı.



Trabzonspor Yönetim Kurulu, kongre kararı almayarak Yargıtay'ın gerekçeli kararının ulaşmasının ardından 'karar düzeltme' hakkını kullandı. Ancak dosya zaman kazanmak için Tekirdağ Şarköy'den postaya verildi. Bu yolu izleyerek kongre sürecini uzatan yönetim, Aralık ayına kadar görevde kalmayı amaçladı.



Türkiye'nin UYAP Sistemi'ne dahil olmayan bir kaç adliyesinden birisi olması nedeniyle Şarköy'den yapılan başvuru, mübaşirin eşinin rahatsızlığı (!) gerekçesiyle beklemeye alındı, davalı avukatların girişimleri sonucu 12 gün sonra yola çıkabildi.



Geciken başvuruyu bizzat davacı tarafın avukatları, Şarköy'e kadar giderek önce Trabzon'a göndertti. Ardından da Trabzon'a gelerek tebligatı yerinde teslim alan davacı avukatları, en kısa sürede Yargıtay'a gönderilmesini sağladı.



Trabzon 1. Asliye Hukuk Mahkemesi tarafından tashihi karar başvurusu Yargıtay'a postalandı. Muhalefet kanadı, camianın daha fazla kaosa sürüklenmeden kongre kararı alınması gerektiğini savunurken, karar başvurusu halen Yargıtay 18. Hukuk Dairesi'nde bekletilmekte…


#Trabzon
#Asliye Hukuk Mahkemesi
#Yargıtay
9 yıl önce