|

'Yüce Atatürk' Davası başladı

Spor Toto 2. Lig Beyaz Grup takımlarından Fethiyespor yönetiminin, 'Yüce Atatürk' tişörtü nedeniyle eski hakem ve spor yorumcusu Ahmet Çakar aleyhine açmış olduğu manevi tazminat davasının ilk duruşması, İstanbul 15. Asliye Hukuk Mahkemesi''nde yapıldı.

İha
00:00 - 30/09/2014 Salı
Güncelleme: 13:24 - 30/09/2014 Salı
Yeni Şafak
'Yüce Atatürk' Davası başladı
'Yüce Atatürk' Davası başladı

Geçen sezon PTT 1. Lig'de mücadele eden ve Türkiye Kupası maçında Şükrü Saracoğlu Stadı'nda Fenerbahçe'yi 2-1'lik sonuçla yenen Fethiyespor, bu maçın öncesinde sahaya 'Yüce Atatürk' yazılı tişörtle çıkmıştı. Bunun ardından spor yorumcusu Ahmet Çakar eleştirilerde bulunarak, "Sırf Fenerbahçe'ye şirin gözükmek için böyle bir yazıyla sahaya çıktılar. Atatürk'ü kimse istismar edemez. Yemişim Fethiye'yi, inşallah küme düşerler" demişti.

Bu sözlerin ardından Fethiyespor Kulübü ve Kulüp Başkanı İsmail Öztürk''ün, Ahmet Çakar aleyhine açmış olduğu manevi tazminat davasının ilk duruşması, İstanbul 15. Asliye Hukuk Mahkemesi''nde yapıldı. Taraf vekillerinin katıldığı duruşmaya, Ahmet Çakar mazeret beyan ederek katılmadı. Ahmet Çakar'ın avukatı aracılığıyla mahkemeye sunduğu savunmasında, "Şike davasında alınan cezayı, operasyonel olarak Atatürk sevgisinin cezalandırılması olarak niteleyen bir camiaya, 'Yüce Atatürk' tişörtü giyerek sempatik görünmeye çalıştıklarını düşündüğümü dile getirdim. Kesinlikle kulüp başkanı ya da kulübe yönelik bir ithamım olmamıştır" ifadelerine yer verildiği öğrenildi.

Programın yayınlandığı kanalın mahkemeye gönderdiği yazıda ise Ahmet Çakar''ın, kanaldan aylık 26 bin 80 TL ücret aldığı belirtildi.

Mahkeme, RTÜK''e yazı yazılarak ilgili program kayıtlarının gönderilmesinin istenmesine, kayıtlar geldiğinde bilirkişi vasıtasıyla kayıtların deşifresinin yapılmasına karar vererek, duruşmayı ileri bir tarihe erteledi.

9 yıl önce