|

Zaza kızı için parkelere geri dönüyor

Fenerbahçe’nin eski basketbolcusu Zaza Enden,'Yalovaspor Başkanı Hakan Suiçmez ile birlikte Türkiye Kadınlar Basketbol 2. Ligi için takım kuracağız. Bunun yanı sıra İstanbul'da Erkekler Bölgesel Basketbol Ligi için bir takım oluşturmayı planlıyorum. Bayan takımını kurmamın sebebi 2 buçuk yaşında bir kızım var. Hem onu 4-5 sene sonra basketbola başlatmak istiyorum hem de bana ondan armağan olacak' dedi.

Yeni Şafak
12:45 - 6/05/2015 Çarşamba
Güncelleme: 09:55 - 6/05/2015 Çarşamba
IHA

Kariyeri boyunca Darüşşafaka, Fenerbahçe, Chalon Basket, Tekelspor ve Mersin Büyükşehir formalarını giyen eski milli oyuncu, Yalova'ya gelerek Türkiye Kadınlar Basketbol 2. Ligi Final Grubu maçlarını izlerken beğendiği oyuncular ile temasa geçeceğini söyledi.



Parkelere geri dönmeye hazırlanan Zaza Enden, "Yalovaspor Başkanı Hakan Suiçmez ile birlikte Türkiye Kadınlar Basketbol 2. Ligi için takım kuracağız. Bunun yanı sıra İstanbul'da Erkekler Bölgesel Basketbol Ligi için bir takım oluşturmayı planlıyorum. Bu iki takım da çalışmalarını İstanbul'da yapacak. Ancak bayan basketbol takımı maçlarını Yalova'da oynayacak. Antrenörlük lisansım bulunuyor. Ancak ben istediğim genç bir antrenör ile çalışmak istiyorum. Gerekli olursa ben de antrenörlük yapabilirim. Ancak ben bilgi ve birikimimi paylaşacağım genç antrenörle çalışarak istediklerimi saha içerisinde yansıtmasını arzu ediyorum. Bu sayede çalışacağım isim hem aşama kaydetmiş olacak hem de yeni bir antrenörü Türk basketboluna kazandırmış olacağım. İki takım ile ilgi çalışmalarımızı bu yaz yapmış olacağız ve 2015-2016 sezonunda hem bayan takımımız hem de erkek takımımız liglere katılacaklar" dedi.



"Kızıma armağan olacak"

Bayan takımını şu anda 2 buçuk yaşında olan kızı için kuracağını belirten eski basketbolcu, "Basketboldaki bu yatırımımı bir iki yıl olarak yapmayacağım. Önümüzdeki 10 yıl boyunca bunun devamını getirmek istiyorum. Asıl bayan takımını kurmamın sebebi 2 buçuk yaşında bir kızım var. Hem onu 4-5 sene sonra basketbola başlatmak istiyorum hem de bana ondan armağan olacak. Yalova'da yapılan turnuvaya gelmemin sebebi ise oyuncuların psikolojik ve kondisyon olarak gözlemini yapıyorum ve performanslarını izliyorum. Beğendiğim 3-4 oyuncu var. Turnuvanın sonunda bu oyuncularla temasa geçeceğim" şeklinde konuştu.

#zaza enden
#kızı
#Yalovaspor
#hakan suiçmez
9 yıl önce