|

Zirvenin gerçek sahibi

Olcay Şahan’ı adrese teslim ortasında Cenk Tosun, aynı güzellikte kafa golüyle Beşiktaş’ı öne geçirdi. Akhisar, beraberlik için tehdit oluşturduğu dakikalarda Jose Sosa, muhteşem frikikle Kartal’ı rahatlattı. Gökhan Töre, uzatmada galibiyeti perçinledi

Yeni Şafak ve
04:00 - 22/12/2014 Pazartesi
Güncelleme: 22:51 - 21/12/2014 Pazar
Yeni Şafak
Son haftaların formda ekibi Beşiktaş, Akhisar Belediyespor’u da 3-1 mağlup ederek zirveye yeniden kuruldu. F.Bahçe yenilgisinden sonra müthiş bir performans sergileyen Kartal, ligdeki galibiyet serisini de 6 maça çıkardı. 

Akhisar karşısında oyuna istekli başlayan siyah-beyazlılar, 24'te aradığı golü buldu. Olcay Şahan'ın iki kişiden sıyrılarak yaptığı ortaya iyi yükselen Cenk Tosun, şık bir kafa vuruşuyla takımını öne geçirdi: 1-0. 34'te Gekas'ın müsait durumda kafa vuruşunu kaleci Tolga son anda tokatladı; bu ilk yarının son pozisyonuydu. 

İkinci yarıda Akhisar, Beşiktaş kalesini Gekas ile yokladı; 56'da savunmanın arkasına sarkan Yunan forvet, topu Tolga'nın üzerinden aşırdı ancak çerçeveyi bulmadı. 68'de serbest vuruşta topun başına geçen Jose Sosa, yaklaşık 32 metreden şık bir şutla farkı ikiye çıkardı: 2-0. 75'te savunmadan dönen topu önünde bulan Bilal, ceza yayında attığı şutla Tolga’yı avladı: 2-1.  90+2'de Gökhan Töre,  bir başka güzel golle skoru belirledi: 3-1.


Beşiktaş kalecisi Tolga Zengin, maç sonunda çocukların seremoniye çıkartılarak soğuğa maruz bırakılmasına tepki gösterdi. “Yetkilisi kimse, ona sesleniyorum” diyen tecrübeli kaleci, “Bu çocuklar üşümesin. Aileleri onları kime emanet ediyorsa sorumluluk onlara ait. Bu çocuklar hasta olmamalı. Baktık çocuklar kısa kollu, arkadaşlarımı uyardım ve çıkardık montlarımızı verdik. Üzerlerinde kocaman saygı yazıyor. Sevginin olmadığı yerde saygı olmaz. Gördüğümüz haksızlıklar karşısında susmayacağız” ifadelerini kullandı. 


Artık yoruluyoruz

Beşiktaş Teknik Direktörü Slaven Bilic, Akhisar maçı sonrası “Yorulmaya başladık” itirafında bulundu. Yoğun maç temposuna işaret eden Hırvat teknik adam, “Final paslarını doğru yapamadık. Oyunun bazı bölümlerinde rakip daha iyiydi. Akhisar bize göre daha zindeydi. Oldukça yoğun bir maç takviminin içerisindeyiz” dedi. Şampiyonluk konuşmak için erken olduğunu kaydeden Bilic, “Şampiyonluğa maç maç bakıyoruz. Ne yazık ki diğer rakiplerimiz kazanmaya devam ediyor. Biz tamamen kendi işimize bakacağız” yorumunu yaptı. 


Cenk: Gollerime devam edeceğim

Beşiktaş adına gol perdesini açan Cenk Tosun, bu sezon 6. golünü kaydetti. Süper Lig'deki 3. golünü atan Cenk'in UEFA Avrupa Ligi'nde bir, kupada da 2 golü bulunuyor.


Asisti yapan Olcay Şahan’ın golün gerçek sahibi olduğunu kaydeden Cenk, “Gelecek haftalarda da gollerin devam etmesini umuyorum" temennisinde bulundu. 


Son 2 maç Olimpiyat'ta

Beşiktaş yöneticisi Metin Albayrak, ligde kalan iki maçın Olimpiyat Stadı'nda oynanacağını açıkladı. 


Goller Karanlık’a!

Beşiktaş’ta futbolcular gollerden sonra takım doktoru Ertuğrul Karanlık’a koştu. Takım, böylece kendilerini sakatlıktan kurtaran doktora teşekkür etmiş oldu. Cenk Tosun, maç sonu sosyal medyada "Kasığımdaki yırtığı 1 haftada geçiren fizyoterapistimize ve doktorumuza teşekkür ederim" diye yazdı. 


OLCAY ŞAHAN: Hak ettiğimiz yerdeyiz

Beşiktaş’ın ilk golünün asistini yapan Olcay Şahan, rakiplere gözdağı verdi. “Lideriz, hak ettiğimiz yerdeyiz” diyen Olcay, “Sezon boyunca orada olmak istiyoruz. Bu galibiyet taraftara armağan olsun” şeklinde konuştu. Yaptığı asistin kaliteli olduğunu kaydeden yıldız futbolcu, zirve yarışı için “Kazanmak önemli, kazanıyoruz. Hep lider kalmak istiyoruz” yorumunu yaptı. 


Beşiktaş yine karanlıkta kaldı

Beşiktaş’ın başı elektrik kesintileriyle dertte. UEFA Avrupa Ligi’nde Tottenham ve Türkiye Kupası’nda Ç. Rizespor maçlarında Olimpiyat Stadı’nda yaşanan elektrik kesintisi Başakşehir Fatih Terim Stadı’nda da tekrarlandı. Karşılaşmaya 1 saat kala stat bir anda karanlıklar içinde kaldı, devreye jeneratör girdi. 


Sosa siftah yaptı Yine kaleci Oğuz!

Jose Sosa, Beşiktaş formasıyla ilk golünü kaydederken Akhisar kalecisi Oğuz Dağlaroğlu, 3. Yabancı oyuncuya Süper Lig’de siftah yaptırdı. Sosa, Alex de Souza ve Drogba’dan sonra Süper Lig’deki ilk golünü Oğuz Dağlaroğlu’na atan 3. yabancı futbolcu oldu. 


Demba Ba erken döndü

Trabzon maçında ayak parmağı kırılan Demba Ba, beklenenden erken döndü. 3 hafta sahalardan uzak kalacağı açıklanan golcü futbolcu, 13 günlük aradan sonra sahaya çıktı. Sadece Gaziantepspor maçını kaçıran Senegalli futbolcu, dün Akhisar maçı kadrosunda yer aldı. Ayağına özel alçı yapılan Demba Ba, son 9 dakikada forma giydi. 


Furkan Yaman'a çifte görev

Genç forvet Furkan Yaman bir ilke imza attı. Genç oyuncu 1 günde iki takımda da görev yaptı. İlk olarak Akhisar ile oynanan U21 maçında 90 dakika görev yapan Furkan, Pektemek ve Demba Ba'nın sakatlığından dolayı A takım maçında da yedek kulübesindeydi. 

#Beşiktaş
#Akhisar Belediyespor
#F.Bahçe
9 yıl önce