|

Zirveye Aslan pençesi

Umut Bulut’un erken golüyle öne geçen G.Saray, 32’de Vleminckx’in golüyle silkelendi. İkinci yarıda baskıyı kuran sarı-kırmızılılar, ihtiyaç anlarının golcüsü Chedjou ile üstünlüğü buldu. 82’de direğe takılan Sneijder, 90+1’de kapanışı yaptı

Yeni Şafak ve
04:00 - 28/02/2015 Cumartesi
Güncelleme: 23:22 - 27/02/2015 Cuma
Yeni Şafak
Galatasaray, alt sıralardaki SAİ Kayseri Erciyesspor’u konuk ettiği maçta, liderlik koltuğundaki yerini sağlamlaştırdı: 3-1. Henüz 5. dakikada sağ kanattan ceza sahasına doğru giren Bruma’nın şutunda top kaleci Zülküf’den sekti. Seken topu Umut Bulut kafasıyla ağlarla buluşturdu: 0-1. 32’de orta sahada topla buluşan Drenthe, ceza sahası içerisine koşu yapan Vleminckx’i gördü. Belçikalı futbolcu gelen topa gelişine çok sert vurarak Muslera’yı mağlup edip, beraberliği sağladı: 1-1. 

G.Saray, ikinci yarıya da hızlı başladı. 53’te Selçuk’un sağ açıktan kullandığı serbest vuruşta kaleci Zülküf’ü geçen topu Chedjou arka direkte boş kaleye gönderdi: 2-1. 82’de müthiş çalımlarla rakiplerini oyun dışında bırakan Sneijder’in sert şutu üst direkten oyun alanına döndü. 90+1’de Telles ile kontraya çıkan Galatasaray’da Telles’in düşürülmesiyle top Sneijder’in önünde kaldı. Hollandalı yıldızın ilk şutu kaleciden dönse de topu sol ayağıyla güzel tamamladı: 3-1. 

MUSLERA 150. MAÇINA ÇIKTI

G.Saray’ın Uruguaylı kalecisi Muslera, dün sarı-kırmızılı formayla 150. maçına çıktı. Geldiği sezondan bu yana takımın değişilmezi olan Muslera, geldiği ilk üç sezon ligin en az gol yiyen kalecisiydi. 


Sneijder varsa sorun yok

Galatasaray, Sneijder’in ligde gol attığı 16 maçı da galip bitirdi. Bu sezon 5, geçen sezon 8 ve 2012-13 sezonunda 3 farklı maçta gol atan Sneijder toplamda 21 gol kaydetti.


Hamit’ten böylesini beklemiyordum

Galatasaray Teknik Direktörü Hamza Hamzaoğlu, Melo’nun yerine forma giyen Hamit Altıntop’un etkili performansını değerlendirirken ilginç ifadeler kullandı. “Biz ondan bunu bekliyorduk, ama bu kadar kısa sürede bu performansı beklemiyorduk” itirafını yapan genç teknik adam, “Olağanüstü bir performans gösterdi, açıkları kapattı” şeklinde konuştu. Semih’in sakatlığı sonrası şans verdiği Koray’ı da oyunu için tebrik eden Hamzaoğlu, “Liderlik tabi ki önemli ancak liderlik bende farklı bir duygu oluşturmuyor. Önemli olan şampiyonluk” dedi. Cuma günleri oynamanın avantaj oluşturduğunu kaydeden G.Saray hocası, “Hele de kazandıysan, bu durum rakipleri kötü etkileyebilir” ifadelerini kullandı. Hamza Hamzaoğlu, yönetimdeki bazı tatsızlıkların takımı olumsuz etkilediğini de kaydetti. 


Hakemlere kara kutu

Galatasaray-Kayseri Erciyesspor maçında bir ilk gerçekleşti. Merkez Hakem Kurulu Başkanı Yusuf Namoğlu, ‘kara kutu’ uygulamasını başlattıklarını açıklarken, bunun ilki dünkü maçta uygulandı. Karşılaşmanın hakemi Tolga Özkalfa’nın üzerine bir kayıt cihazı yerleştirilerek yardımcılarıyla yaptığı konuşmalar kaydedildi. Tüm diyaloglar, bu cihazda kayıt altında tutulurken hakem de istediği zaman mikrofonu açıp kapatabilecek. MHK Başkanı Namoğlu, gerekirse ilerleyen dönemde bu kayıtları paylaşabileceklerini söyledi. 

HERKES HER YERE GİDER

Yusuf Namoğlu, F.Bahçe Başkanı Aziz Yıldırım’ın “Özgür Yankaya bir daha Kadıköy’e gelemez” sözüne de cevap verdi: “Hakemler her yere, her zaman gidecek. Ben olduğum sürece her yere gönderiyorum. Herkes her yere gider. Her kulüp çıkıp 'bu buraya gelmesin' dediği zaman hakem bulamayız." 

Soma parası yatırıldı 453 bin 220 TL

Soma faciasında yaşamını yitirenlerin ailelerine yardım amacıyla Atletico Madrid ile bir maç oynayan G.Saray, elde edilen geliri ailelere ulaştırdı. Kulübün payına düşen net hasılat olan 453 bin 220 TL’nin hayatını kaybeden madencilerinin ailelerine ulaştırılmak üzere Soma Kaymakamlığı'na gönderildiği belirtildi.


Gerets'in rekorunu kırdı

Hamza Hamzaoğlu, 11. maçında 9. galibiyetini alarak kulüp tarihinin en iyi başlangıcını yaptı. Geçtiğimiz hafta deplasmanda Sivasspor'u mağlup ederek Eric Gerets'in 2005-2006 sezonundaki 8 galibiyetlik rekorunu egale eden Hamzaoğlu, bu haftayla birlikte rekorun yeni sahibi oldu. 


Chedjou 4 golle Emenike’yi yakaladı

G.Saray’a 2-1’lik üstünlüğü getiren golü kaydeden Aurelien Chedjou, gol sayısını 4’e yükselterek F.Bahçe’nin golcüsü Emenike’yi yakaladı. Chedjou, böylece Süper Lig’de en fazla gol atan 3 defans oyuncusundan biri olurken G.Saray’da da en skorer 4. oyuncu konumuna geldi. Chedjou, attığı golün şifresinin sorulması üzerine “Maçtan önce devamlı konuşuyoruz. Sürekli konuşmak gollerin yolunu açıyor” cevabını verdi. 


Kadir Topbaş'a teşekkür

Başkan Yardımcısı Abdurrahim Albayrak,  “Metronun yüklenici firması ile bakanlık arasında problem var.  Ama belediye 100 otobüs veriyor, ring ile bırakıyorlar. İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş’a teşekkür ederiz” dedi. 


Metroyla TT Arena'ya...

G.Saraylı taraftarların TT Arena’ya gelişte metro ulaşımında yaşadığı sıkıntıya tanık olmak için taraftarlarla birlikte metro hattını kullanma kararı alan yönetimden sadece iki isim, bu etkinliğe katıldı. Cem Kınay ile birlikte Ali Yüce, taraftarlarla birlikte metroyla stada giderken organizasyona tüm yöneticilerin takılması bekleniyordu. 


Melo’ya ‘şifa’ mesajı

Sarı-kırmızılı taraftarlar, fıtık ameliyatı olan Felipe Melo için özel pankart hazırladı. Pankartta, "Çabuk iyileş, aslan yürekli Melo" yazıldı.

#Galatasaray
#Erciyesspor
#Umut Bulut
9 yıl önce