|

3G, Ericsson ve Dell'le dize geldi

Melih Bayram Dede
00:00 - 21/05/2008 Çarşamba
Güncelleme: 22:00 - 21/05/2008 Çarşamba
Yeni Şafak
3G, Ericsson ve Dell'le dize geldi
3G, Ericsson ve Dell'le dize geldi

Ericsson ve Dell, yeni nesil dizüstü bilgisayarlarını 3G/HSPA Mobil geniş bant modülü donatıyor. Dell, Ericsson'un HSPA mobil geniş bant modülüne sahip ürünlerini 2008 yılının ikinci çeyreğinde sunuyor olacak.


Ericsson Mobil Geniş Bant Modülleri'nden Sorumlu Genel Müdür Yardımcısı Mats Norin konu ile ilgili olarak, “Kullanıcılar yüksek kapasiteli internet servislerine ulaşabilmek için ağırlıklı olarak dizüstü bilgisayarlarını kullanmaya başladılar” dedi ve ekledi; “Dell ile birlikte tüketicilere ve iş dünyasına yerleşik HSPA ile her yerde, her şekilde internet bağlantısı özgürlüğü ve esnekliği sunmaktan gurur duyuyoruz.”


Dell Tüketici Grubu Genel Müdür Yardımcısı John Thode ise, “Dell teknoloji ve kablosuz servisleri eşsiz bir şekilde kullanıcılara sunuyor. Dizüstü bilgisayarlarda yerleşik HSPA sunmak için Ericsson ile kurduğumuz işbirliği sayesinde Dell, bilgiye her an, her yerden ve artık herkesin beklentisi haline gelen yüksek hız ve zengin içerikle ulaşılmasını sağlıyor.” dedi.


HSPA, bir milyondan fazla kullanıcıya hizmet veren 185 şebeke ile dünyadaki en yaygın mobil geniş bant teknolojisidir. Dizüstü bilgisayarlara göre optimize edilmiş entegre mobil geniş bant modülü yüksek download ve upload performansı sunarken daha az pil tüketimi ile çalışıyor. Modül aynı zamanda lokasyona bağlı uygulamalar için GPS alıcısına da sahip. HSPA teknolojisi ve ölçek ekonomisi ile uzun soluklu operatör ilişkilerini destekleyen Ericsson, mobil geniş bant modülü ile toplu pazar oluşturabilecek, rekabetçi bir çözüm sunuyor.


Ericsson'un mobil geniş bant modülleri son kullanıcılara hareket halinde geniş bant erişimi için uygun maliyetli ve basit bir çözüm sunuyor. Öngörüler 2011 yılında yaklaşık olarak yıllık 200 milyon dizüstü bilgisayarın pazara sürüleceğini gösteriyor. Ericsson'un beklentilerine göre bu bilgisayarların yüzde 50'si yerleşik HSPA mobil geniş bant modülüne sahip olacak. Her an, her yerde, her ekrandan ve her cihazdan erişim anlamına gelen 'her yerde geniş bant' servisiyle kullanıcılar bağlantılarını yanlarında taşıma seçeneğine sahip olacaklar.

16 yıl önce