|

5651 için söyleyecek sözü olanlar buraya

Melih Bayram Dede
00:00 - 11/10/2011 Tuesday
Güncelleme: 16:48 - 11/10/2011 Tuesday
Yeni Şafak
5651 için söyleyecek sözü olanlar buraya
5651 için söyleyecek sözü olanlar buraya

İnternet Kurulu'nun 5651 sayılı "İnternet Ortamında Yapılan Yayınların Düzenlenmesi" hakkındaki kanunun değiştirilmesi için başlattığı çalışma kapsamında, görüşler alınmaya başlandı.


Bugün İnternet Kurulu Başkanı Serhat Özeren'le konuyla ilgili görüşme fırsatım oldu ve bu bilgiyi kendisinden ilk ağızdan öğrendim.


Özeren'in verdiği bilgiye göre, 5651 sayılı yasayla ilgili öneriler gorusler@internetkurulu.org adresine gönderilebilecek. Gelen görüş ve değişiklik önerileri,
adresindeki web sitesinde şeffaf bir şekilde yayınlanacak.

5651 sayılı kanunun revize çalışmalarını İnternet Kurulu Bilişim Hukuku Çalışma gurubu yürütecek. Özeren, gelen görüşleri ilgili kurumlardan ve kişilerden topladıktan sonra hızlı bir tasnif sürecinden geçirerek son halini kurulun web sayfasında tekrar yayınlayacaklarını söylüyor.


Özeren'in verdiği bilgiye göre, bu sürecin devamında İnternet Kurulu Bilişim Hukuku Çalışma Gurubu, 5651 sayılı yasanın metinsel düzenlemelerini kanun diline uygun olarak ve gerekçe kısımlarını ilave ederek Ulaştırma Bakanlığı'na sunulacak hale getirecek.


İnternetle ilgili yasal düzenlemeleri içeren ve kamuoyunda eleştirilere neden olan 5651 sayılı yasanın, değişmesi için yapılan girişim, Özeren'i oldukça heyecanlandırmış durumda. Gelen tüm önerileri dikkate alacaklarını ve bu konuda azami dikkat göstereceklerini söylüyor.


Özeren, görüşlerin alınması ve Ulaştırma Bakanlığı'na sunulması sürecini, yaklaşık bir aylık bir süre içerisinde tamamlamayı arzu ettiklerini, seçimlerden dolayı geçtiğimiz dönem TBMM'de görüşülme şansı bulamayan tasarının toplumsal uzlaşmayla şekilleneceğini söylüyor.


Sözün özü, 5651 sayılı yasayla ilgili eleştirisi, değişiklik önerisi ve fikri olan herkes, internet sektörünün ve toplumun geleceği için sözünü esirgememeli. Ortak akılla, ortaya daha iyi bir yasa çıkarılabilmesi için katkı sağlamalı. // MELİH BAYRAM DEDE

12 years ago