|

ABD'nin siber şefi Microsoft'tan çıktı

ABD'deki iletişim ağlarının güvenliğini geliştirmek, yaşanabilecek siber saldırılara karşı daha örgütlü bir karşılık vermek amacıyla ABD Başkanı Obama eski eBay ve Microsoft yöneticisi Howard Schmidt'i siber güvenlik şefi olarak görevlendirdi.

Melih Bayram Dede
00:00 - 28/12/2009 Pazartesi
Güncelleme: 22:24 - 27/12/2009 Pazar
Yeni Şafak
ABD'nin siber şefi Microsoft'tan çıktı
ABD'nin siber şefi Microsoft'tan çıktı

ABD Başkanı Barack Obama, eski ABD Başkanı George Bush'a danışmanlık yapan, eski eBay ve Microsoft yöneticisi Howard Schmidt'i siber güvenlik şefi olarak görevlendirdi. Yedi ay süren bir arayıştan ve diğer adayların bu görevi reddetmesinden sonra atanan Schmidt, ülkenin siber saldırılara karşı güvenliğini geliştirmeye çalışacak.

Schmidt, atanmasının ardından, Beyaz Saray'ın internet sitesinde yayımlanan bir videoda “Bu dijital çağda, her gün kullandığımız bilgi teknolojileri bize büyük fırsatlar sunmasının yanı sıra, büyük tehlikeler de yaratıyor.” açıklamasında bulundu.

OBAMA'NIN İLK TALİMATLARI

Siber güvenlik şefi Schmidt, Başkan Obama'nın kendisine bazı belirli konulara odaklanma talimatı verdiğini belirterek, bunlar arasında, ABD'deki iletişim ağlarının güvenliğini geliştirmek, ileride yaşanabilecek siber saldırılara karşı daha örgütlü bir karşılık vermek ve siber güvenlik konusunda ulusal bir kampanya yürütmek olduğunu söyledi. Ancak bilişim endüstrisindeki bazı uzmanlar, Schmidt'in farklı hükümet kuruluşlarındaki siber güvenlik bölümlerini bir ekip halinde çalıştırmakta zorlanacağını söylüyor. Güvenlik yazılımı şirketi Fortify Software'in Yönetim Kurulu Başkanı Roger Thornton, Schmidt'in işinin zor olacağı görüşünde. Beyaz Saray'da siber güvenlik şefliğini vekaleten yürüten Melissa Hathaway, görevinin kendisine gerekli değişiklikleri yapmasına izin vermediği gerekçesiyle istifa etmişti.


14 yıl önce