|

ASELSAN kapılarını halka açtı

Türk Silahlı Kuvvetlerini Güçlendirme Vakfı'nın 25. kuruluş yıldönümü nedeniyle vakfın çoğunluk hisselerine sahip olduğu ASELSAN, ilk kez halkın ziyaretine açıldı.

İha
00:00 - 25/09/2012 Salı
Güncelleme: 18:29 - 25/09/2012 Salı
Yeni Şafak
ASELSAN kapılarını halka açtı
ASELSAN kapılarını halka açtı

Türk Silahlı Kuvvetlerini Güçlendirme Vakfı'nın (TSKGV) 25. kuruluş yıldönümü nedeniyle vakfın çoğunluk hisselerine sahip olduğu ASELSAN, ilk kez halkın ziyaretine açıldı. ASELSAN'ın yüzde 85'i TSKGV'ye ait. Bugün ASELSAN ve perşembe günü de vakfın çoğunluk hissesine sahip olduğu TAI halkın hizmetine açılacak. ASELSAN, Türk Silahlı Kuvvetlerinin teknoloji üssü, TSK'nın elektronik cihaz ve sistem ihtiyaçlarının çoğunluğunun karşılandığı bir AR-GE merkezi. ASELSAN, özellikle haberleşme ve bilgi teknolojileri, kripto sistemleri, radar, elektronik istihbarat sistemleri, uzak komutalı silah sistemleri, mikrodalga sistemler termal silah dürbünleri, gece görüş cihazları gibi yüksek teknoloji ürünlerinin üretildiği 1975 yılında kurulan bir fabrika.

Dünya'nın 100 büyük savunma sanayi kuruluşları arasında bulunan kurumu gezmek isteyen vatandaşlar, sabah saatlerinden itibaren ASELSAN'ın Macunköy'deki tesisine kabul edildi. ASELSAN'ın faaliyetleri hakkında uzmanlardan bilgi alan ve aralarında öğrencilerin de bulunduğu ziyaretçiler, daha sonra rehberler eşliğinde ASELSAN'ın tesislerini gezdi.

ASELSAN'ı gezen ziyaretçilerden Atalay Cömert, 'Uzun zamandır merak ettiğim bir yerdi, halka açıldı. Daha fazla ziyarete açılabilir, süre daha uzun olsa daha güzel olabilir. Yarım saatlik bir tur şeklinde geziliyor' dedi.

Bir diğer ziyaretçi Alev Abacı ise, 'Çok merak ettiğimiz ve sürekli haberlerini duyduğumuz bir kuruluş. Çok mutluyuz yakından gördüğümüz için. Özellikle Türkiye için milli bir gurur. Gurur duydum. Üretilen teknik sistemler, askeri sistemler ilgimi çekti' şeklinde konuştu.

ASELSAN'ın kapılarını halka açmasından dolayı sevindiğini belirten Mustafa Aksu, ilgisini silahların çektiğini ve ASELSAN'da silah değil aslında savunma mekanizmalarının yapıldığını hatırlattı.

12 yıl önce