|

Bilgisayarda doping sektörü sevindirdi

Melih Bayram Dede
00:00 - 25/03/2009 Çarşamba
Güncelleme: 00:15 - 26/03/2009 Perşembe
Yeni Şafak
Bilgisayarda doping sektörü sevindirdi
Bilgisayarda doping sektörü sevindirdi

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan tarafından açıklanan 5. ekonomik pakette bilişim ürünlerinden alınan KDV'nin yüzde 18'den yüzde 8'e inmesi sektörün yüzünü güldürdü.


Konuyla ilgili bir açıklama yapan Crea Yönetim Kurulu Başkanı İbrahim İlerisoy, "Bilişim ürünlerinden alınan KDV'nin yüzde 18'den yüzde 8'e indirilmesi, talebi canlandırmak, stokları eritmek hem de gençlerimizin bilişim çağından en geniş şekilde yararlanması için büyük bir fırsat. 2009 yılı hedefleri içinde açıklanan paketin büyük katkısı olacak." dedi.


İlerisoy, kararın açıklanması ile birlikte şirket yöneticilerini toplayarak, kararın Resmi Gazete'de açıklanması ile eş zamanlı yapacakları kampanyaları şimdiden hazırlamaya başladıklarını ve tüketicilerle biran önce paylaşmak için sabırsızlandıklarını söyledi.


Paketi büyük fırsat olarak değerlendiren İlerisoy yılın ilk çeyreğinde daralan bir seyir gösteren pazarın, takip ettiğimiz projeler ve devletin aldığı başarılı önlemlerle yılın son çeyreğinde büyüyeceğini ifade etti


İlerisoy ayrıca, geçtiğimiz günlerde yapılan Avrupa Yatırım Bankası fonlu Milli Eğitim Bakanlığı'nın 80 bin bilgisayar ihalesinde tüm lotlarda en iyi fiyatları teklif ederek açıkara birinci olduklarını, Crea markası olarak sektöre ve eğitime ciddi yatırım yaptıklarını, bu çalışmaların devletin de çok yönlü desteğiyle hızla devam edeceğini belirtti.

15 yıl önce