|

Chrome'dan büyük kolaylık!

Chrome'a istem dışı indirilen zararlı eklentilerin sonu geliyor. Google'ın Chrome'a getirmek istediği büyük yenilik 'zararlı' eklentilere engel olacak bir mekanizma.

YENİSAFAK.COM.TR
00:00 - 19/08/2014 Salı
Güncelleme: 10:53 - 19/08/2014 Salı
Yeni Şafak
Chrome'dan büyük kolaylık!
Chrome'dan büyük kolaylık!

İnternette gezinirken girip çıktığınız web siteleri arasında bazıları, web tarayıcınızın içersine "zararlı" eklentiler yerleştirip onun ayarlarını değiştirmeye ve sizi istenmeyen reklamlara yönlendirmeye çalışabiliyorlar. Google, web tarayıcısı Chrome içerisine bu tür zararlı eklentilere engel olacak bir mekanizma yerleştirmiş bulunuyor. Yakında ise Chrome'un ayarlarını değiştirmeye çalışan normal indirmeler, Google tarafından engellenmeye başlanacak.

Sözkonusu filtrelerin Chrome Web Store'daki uygulamalar için geçerli olmayacağı düşünülüyor. Ancak değişiklikle birlikte mevcut "Güvenli Gezinti" işlevi, "size yardımcı olacak gibi görünen, ancak bilgisayarınızda beklenmedik değişiklikler yapan programları" içerecek biçimde genişletilecek. Böylece Google, giriş sayfanızı değiştirmeye çalışan veya diğer tarayıcı ayarlarını karıştıran programları indirmeden önce karşınıza bir uyarı çıkaracak. Uyarıya rağmen programa erişmek isterseniz, ona indirme listesinden ulaşabileceksiniz.

Google, internetten yazılım indirirken güvende kalmak için bu ipuçlarına uymanızı da tavsiye ediyor.

10 yıl önce