|

Dağ Aslanı Mac'cileri sosyal ağa bağladı

OS X Mountain Lion ile birlikte Mac'lere 200'ün üstünde yenilik geliyor. Bu özelliklerden en önemlisi, Facebook ve Twitter gibi sosyal ağlarda paylaşımın özel entegrasyon sayesinde işletim sisteminin içinden yapılabiliyor olması. Sistemde iCloud entegrasyonu sayesinde iOS cihazlar üzerinden alınan notlar Mac bilgisayarlarda, Mac'ler üzerinden alınan notlar iOS cihazlarda görülebiliyor.

Melih Bayram Dede
00:00 - 6/08/2012 Pazartesi
Güncelleme: 23:51 - 5/08/2012 Pazar
Yeni Şafak
Dağ Aslanı Mac'cileri sosyal ağa bağladı
Dağ Aslanı Mac'cileri sosyal ağa bağladı

Apple'ın yeni işletim sistemi OS X Mountain Lion, (Dağ Aslanı), kullanıcılarını sosyal ağa kolayca bağlayan yeni özelliklerle birlikte geldi. Mac kullanıcıları artık, sisteme entegre gelen fonksiyonlar sayesinde, Facebook ve Twitter'da daha kolay paylaşım yapabiliyor. Yeni işletim sistemi entegre olarak sosyal medya kullanımı için önemli bir açılım getiriyor. Facebook hesaplarının eklenmesi daha sonraki güncellemeye ertelense de, Vimeo ve Flickr hesapları da Mountain Lion ile birlikte kullanılabiliyor. Bu entegrasyon sayesinde Safari kullanılmadan bu sosyal hesaplardan paylaşım yapmak mümkün oluyor. Örneğin masaüstünde duran bir fotoğraf, sağ tıklandığında görülen paylaş seçeneğiyle Flickr, Twitter ya da iMessage üzerinden paylaşılabiliyor.

TÜRKİYE'YE BİLKOM GETİRDİ

Bu arada OS X Mountain Lion işletim sistemi yüklü yeni MacBook Pro ve yeni MacBook Air modelleri, Türkiye'nin yetkili Apple distribütörü Bilkom tarafından kullanıcılarla buluşmaya başladı. Retina Display özelliği ile yeni MacBook Pro, 2880x1800 piksel çözünürlük ile TV'lerden 3 kat daha fazla detay gösterebiliyor ve 15.4 inçlik IPS panele, tam 220 ppi değerine sahip.

MacBook Air ise daha hızlı grafikler ve daha hızlı flaş depolama sağlayan en son Intel Core işlemciler bulunuyor. 11 inç ve 13 inç modelleri olan yeni MacBook Air, en son Core i5 ve Core i7 çift çekirdekli işlemcilere sahip. Yeni MacBook Air, klasik sabit disklere göre dört kata kadar daha hızlı olması sayesinde anında açılıyor.




12 yıl önce